Een blogsite met power en passie!

Alles over Bitvavo op een rijtje

In 2018 werd een nieuwe Nederlandse crypto exchange opgericht: Bitvavo. Dit platform werd vanaf het begin met veel belangstelling gevolgd. Dat bleek niet voor niets: het Nederlandse product viel bij veel gebruikers direct in de smaak. Onder meer de extreme gebruiksvriendelijkheid, de lage kosten en de betrouwbaarheid van het platform werden geloofd. Dit leidde ertoe dat de site in 2021 werd bekroond met de award voor populairste website dat jaar. Wat deze exchange verder nog zo goed maakt? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

De voordelen van Bitvavo

Het platform van Bitvavo is gebouwd op een enorm veilig fundament. Zo kun je altijd veilig bij je Bitvavo wallet of handelen in de handelsomgeving. Daar komt nog bij dat de tegoeden van gebruikers altijd gescheiden staan van de tegoeden van het bedrijf Bitvavo zelf. Dit gebeurt via een losstaande stichting, namelijk Bitvavo Payments. Mocht het bedrijf Bitvavo onverhoopt failliet gaan, is het fijn om te weten dat al jouw tegoeden extern opgeslagen en dus altijd bereikbaar zijn.

Bitvavo biedt niet alleen deze verzekering, maar ook een gebruikersgarantie voor alle gebruikers. Mocht jouw account onverhoopt slachtoffer worden van een hack, een sim swap of iets dergelijks, kun je een vergoeding die oploopt tot 100.000 euro ontvangen. Dit principe is volledig uniek en biedt de gebruikers van Bitvavo een nóg veiligere handelsomgeving.

Bitvavo biedt haar gebruikers niet alleen goede diensten, maar ook een enorm goed werkende site. Het platform is door iedereen eenvoudig te gebruiken door de duidelijke interface en de snelle reactietijden. Neem bijvoorbeeld de wallets van Bitvavo: hierin krijg je direct duidelijk overzicht met allerhande grafieken in een helder dashboard. Op alles soorten apparaten werkt de Bitvavo website snel en goed.

De nadelen van Bitvavo

Geen enkel platform is natuurlijk perfect, zo ook Bitvavo niet. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om opnames van crypto vooraf te verantwoorden. Dit doe je door aan te tonen dat het adres waar jij je bitcoin of andere crypto valuta naar toe wil sturen ook écht van jou is. Heb je dit eenmaal aangetoond, komt jouw crypto adres op een white list en kun je in het vervolg wel makkelijker geld overmaken naar dit adres. Wil je dit liever niet, kun je via andere platformen zoals een DEX alsnog je financiële anonimiteit waarborgen. Iedereen mag dit zo gebruiken, al kost dit wel meer moeite en tijd.

Voor iedereen die graag duidelijk inzicht heeft in zijn of haar totale winst of verlies, is Bitvavo nog niet helemaal geoptimaliseerd. Je kunt namelijk vrij goed overzicht krijgen met de grafieken in je dashboard, maar nog niet over een totale periode. Zo kun je alleen zien hoeveel winst of verlies je hebt gemaakt op een bepaalde coin over de afgelopen 24 uur. Een duidelijk overzicht van je ‘levenslange’ investeringen ontbreekt (nog).

Daarnaast is Bitvavo ook met name geschikt voor beginnende handelaren. De grote jongens binnen de crypto wereld zullen niet altijd genoeg hebben aan de bestaande handelsvolumes op het platform. Zij kunnen beter uitwijken naar een ander platform met een groter orderbrook en meer actieve handelaren.

Wat zijn alternatieve crypto exchanges voor Bitvavo?

Om de tekortkomingen van Bitvavo op te vangen, wordt al snel gekeken naar grote internationale namen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Binance of Bitfinex. Ook wordt regelmatig gekeken naar de vraag: Bitvavo of Coinbase? Dit komt omdat de platformen enorm op elkaar lijken en ook met elkaar samenwerken. Toch blijkt daarin hoe sterk Bitvavo in de markt staat: op margin trading na biedt Bitvavo hetzelfde aan als het grote Amerikaanse Coinbase. Dat alles op een gebruiksvriendelijkere website tegen lagere tarieven.

Gerelateerd

Ontdekken

7 tips om terug in shape te komen na...

De zomer is weer voorbijgevlogen. Terwijl we genoten van zonnige stranddagen en ijsjes, hebben...

Hoe draag je een steentje bij aan de maatschappij?

Veel mensen hebben het gevoel iets bij te willen dragen aan de maatschappij. Maar...

De vreugde van chocolade online shoppen

Zeg nou zelf, wie houdt er niet van chocolade? Het is een zoete traktatie...

Optimaliseer de Lading: Efficiënt Ruimtegebruik in Koelcontainers

Efficiënt ruimtegebruik in koelcontainers begint met een weloverwogen stapeltechniek. Hoewel het verleidelijk kan zijn...

Hoe kies je een goede tandartsenpraktijk in Amsterdam?

De juiste tandartsenpraktijk vinden voor jouw behoeften Een goede tandarts vinden is essentieel voor een...

Waarom heb je een verzekering nodig in het dagelijks...

Verzekeringen zijn een noodzakelijk kwaad, nietwaar? Je betaalt elke maand een premie en hoopt...

Populaire Categorien