Een blogsite met power en passie!

Alles wat je moet weten over besnijdenis

Vanwege religie of cultuur besnijden sommige mensen hun zoons kort na de geboorte of op een latere leeftijd. Een besnijdenis is een chirurgische ingreep waarbij het voorhuidje van de penis wordt verwijderd. In Nederland gebeurt dit uiteraard alleen met toestemming van de ouders of voogd, én met instemming van de jongeman zelf als hij 18 jaar of ouder is. Daarnaast moet er sprake zijn van medische indicatie, bijvoorbeeld wanneer de voorhuid te strak zit. Het is belangrijk om te weten dat besnijdenis niet teruggedraaid kan worden. Besnijdenis wordt in verschillende culturen en religies toegepast. Zo kennen Joden en Moslims besnijdenis al honderden jaren als ritueel en onderdeel van hun geloof, terwijl in sommige Afrikaanse landen kinderen uit hygiënisch oogpunt worden besneden. In deze blog gaan we het hebben over het beste moment voor de besnijdenis, en wat de voordelen zijn van een besnijdenis.

Wat is het beste moment voor een besnijdenis?

De besnijdenis is een kleine, maar belangrijke ingreep. Het is belangrijk om te weten wanneer het beste moment is om je kind te laten besnijden. In de meeste gevallen wordt een jongen besneden in een Besnijdenis kliniek wanneer hij een baby is. Dit is dan ook het beste moment om het te doen. Dit is omdat de huid dan nog steeds relatief elastisch is en snel kan herstellen. Jonge kinderen hebben minder last van pijn en genezen over het algemeen sneller dan volwassenen. Voor een baby duurt het herstel proces tussen de twee tot drie weken. Bij een volwassen man kan het al snel tussen de 4 en 6 weken duren voordat het is herstelt. 

Wat zijn de voordelen van een besnijdenis?

Vermindering van urineweginfecties, verlaagt risico op peniskanker en vermindering van soa's zijn drie van de voordelen van een besnijdenis. Een besnijdenis is het chirurgische verwijderen van de voorhuid van de penis. Het kan worden gedaan om medische redenen, cosmetische redenen of religieuze redenen. Voordelen voor mannen met een besnijdenis op medische gronden zijn onder andere een verminderd risico op urineweginfecties, peniskanker en soa's. Urineweginfecties komen vaker voor bij mannen die niet zijn besneden, omdat de voorhuid een ideale broedplaats is voor bacteriën. Soa's zijn seksueel overdraagbare aandoeningen die gemakkelijker overgedragen worden als de penis niet is besneden. Dit komt omdat het simpelweg hygiënischer is als je bent besneden. Zoals boven ook al vermeld stond is het aan te raden om een te Besnijdenis baby doen. Het voordeel van dit is dat de baby sneller herstelt van de ingreep.

Gerelateerd

Ontdekken

De basis: essentiële meubelstukken voor elke kamer

Bij het inrichten van je nieuwe woning is het belangrijk om te beginnen met...

Hoe ziet jouw perfecte reisverzekering eruit in 2024?

Het mooie weer is weer teruggekeerd naar Nederland en de terrasjes zitten alle dagen...

Plexiglas en polycarbonaat: sterke materialen voor elk project

Plexiglas en polycarbonaat zijn twee van de meest veelzijdige en duurzame materialen die vandaag...

Je keuken inrichten met de juiste basisgereedschappen

Zoals een kunstenaar zijn penselen nodig heeft, zo kan een kok niet zonder zijn...

Packing Made Easy for Outdoor Fun with Toddlers

Stepping out into the sunshine with your little one is more than just a...

Ontdek de wereld van luxe lingerie

Luxe lingerie staat symbool voor meer dan alleen ondergoed. Het vertegenwoordigt een wereld waarin...

Populaire Categorien