Een blogsite met power en passie!

Behoort goedkoop op kamers wonen nog tot de mogelijkheden?

De afgelopen jaren was er sprake van een hoge inflatie. Deze hoge inflatie heeft het leven aanzienlijk duurder gemaakt. Voor elk huishouden en ook voor elke student. Het is daarom een terechte vraag of goedkoop op kamers wonen nog tot de mogelijkheden behoort.

Er kan gesteld worden dat dit zeker nog tot de mogelijkheden behoort. Het is er alleen niet makkelijker op geworden. Dit heeft niet alleen met de hoge inflatie te maken, maar ook met maatregelen vanuit de overheid. Kijk maar eens naar het aantal appartementen dat momenteel verkocht wordt. Deze appartementen verdwijnen uit de huurmarkt, waardoor het steeds lastiger wordt om iets te huren.

Doe veel connecties op

Heb je de wens om als student goedkoop op kamers te wonen? Met alleen het inschrijven of aanmelden voor kamers ga je het niet meer redden. Idealiter doe je veel connecties op, zodat je uiteindelijk via een connectie een kamer kunt regelen.

Dit is iets waar veel tijd en moeite in gaat zitten. Bovendien is dit niet voor elke student weggelegd. Je moet maar net spraakzaam zijn of makkelijk contact kunnen leggen met mensen.

Bespaar op je vaste lasten

Goedkoop op kamers wonen is alsnog mogelijk. Een ‘vereiste’ hierbij is wel dat je op andere gebieden kosten gaat besparen. Bespaar bijvoorbeeld op je boodschappen en kies voor de goedkoopste basisverzekering.

Daarnaast zou je goed naar de invulling van je leven moeten kijken. Geef je een paar honderd euro uit aan de kamerhuur per maand? Dan heb je waarschijnlijk weinig geld over voor het doen van leuke dingen. Maak daarom de juiste afwegingen en probeer zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Met bijvoorbeeld de keuze voor een zorgverzekering studenten bespaar je sowieso al het nodige geld.

Afhankelijk van externe factoren

Het is een feit dat je hedendaags afhankelijk bent van externe factoren. Kijk maar eens naar de onrust in de wereld en het beleid van de overheid. Aan dat laatste is geen touw vast te knopen, waardoor niemand weet hoe bepaalde zaken zich gaan ontwikkelen. Dat geldt ook voor de prijzen van appartementen en de hoogte van de kamerhuur.

De invloed van de huidige minister is niet subliem te noemen. Deze minister, de heer de Jonge, vond het een goed idee om het verhuren van appartementen te ontmoedigen. Wat hij hiermee probeerde, was om het voor huisjesmelkers moeilijker te maken.

Dat doel is absoluut behaald. Veel huisjesmelkers hebben er immers voor gekozen om hun appartement te verkopen. Dit appartement is aan nieuwe bewoners verkocht en kan dus niet meer verhuurd worden. Dit is met name voor studenten pijnlijk merkbaar. Een student heeft nu de keuze uit een stuk minder appartementen en kamers.

Al met al kun je zeker nog goedkoop op kamers wonen. Je zou echter wel concessies moeten doen en je leefstijl aan moeten passen. Ook heb je een portie geluk nodig. Dat is echter inherent aan het leven, dus blijf je beste beentje voor zetten. Dan komt het geluk mogelijk jouw kant op.

Gerelateerd

Ontdekken

Hoe ziet jouw perfecte reisverzekering eruit in 2024?

Het mooie weer is weer teruggekeerd naar Nederland en de terrasjes zitten alle dagen...

Je keuken inrichten met de juiste basisgereedschappen

Zoals een kunstenaar zijn penselen nodig heeft, zo kan een kok niet zonder zijn...

Packing Made Easy for Outdoor Fun with Toddlers

Stepping out into the sunshine with your little one is more than just a...

Ontdek de wereld van luxe lingerie

Luxe lingerie staat symbool voor meer dan alleen ondergoed. Het vertegenwoordigt een wereld waarin...

Waarom zelf je dak renoveren een goed idee is

Dakrenovatie kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar het is ook een kans om zelf...

Slim inkopen voor je dagelijkse behoeften

Of het nu gaat om de boodschappen voor thuis of de inkoop voor je...

Populaire Categorien