Een blogsite met power en passie!

Bij een voertuig voor op de weg hoort een verzekering, dus ook bij een motor

Een motorrijbewijs geeft vrijheid in je doen en laten. Je kunt er als eigenaar van een motor bijvoorbeeld voor kiezen om een leuke trip naar het buitenland te maken. Een motor ziet er erg stoer uit en het geeft je een leuke bezigheid. 

Wel loop je als motorrijder het risico om een ongeluk te krijgen. Als je een ongeluk krijgt met de motor, kan dit je erg veel schade opleveren en dit wil je het liefst niet allemaal zelf dekken. Hier is gelukkig iets op gevonden en dat is de motorverzekering. Echter, welke motorverzekering past het beste bij jou en waar moet je voor kiezen?

 

Een all risk motorverzekering voor jou

Een all risk motorverzekering is gemaakt voor erg dure of net gekochte motoren. Mocht jij net een nieuwe motor hebben gekocht, kan het slim zijn om voor een all risk verzekering te kiezen. Er zijn verschillende all risk motorverzekeringen en die dekken veel soorten schade. Hierbij gaat het niet alleen om schade die is ontstaan door een ongeluk, maar bijvoorbeeld ook om schade die ontstaan is doordat je motor is omgevallen.

Een WA volledig casco all risk motorverzekering is een verzekering die erg veel risico’s dekt als je dit vergelijkt met de WA beperkt casco verzekering. De WA beperkt casco verzekering dekt tot aan de acht duizend euro aan schade en heeft verhaalrechtsbijstand. Een allrisk verzekering biedt een stuk meer dan dat. Denk hierbij aan natuurschade, pechservice die zowel binnen of buiten het land geldig is. Dit is ideaal als je houdt van roadtrips. Ook de accessoires en de motorkleding die beschadigd raken door een aanrijding die je eigen schuld is worden vergoed.

Er wordt dus erg veel gedekt door een motorverzekering. Dat is vooral fijn voor beginnende motorrijders die nog niet zo veel rijervaring hebben. Meestal kost het je dan wel meer om je motor te verzekeren, maar dit is simpelweg een compensatie voor het extra risico wat een verzekeraar loopt. Gemiddeld genomen gebeuren er namelijk vaker ongelukken met beginnende bestuurders.

 

Hoe sluit je een motorverzekering af?

Een motorverzekering afsluiten kan op voorhand erg veel werk lijken, maar eigenlijk is dit zo gedaan. Het is handig om jezelf er eerst in te verdiepen en jezelf afvragen wat je wel en wat je niet in je verzekering wilt. Dan kun je gemakkelijk online je premie berekenen. Daarbij moet je ook aangeven hoe oud je bent, hoeveel rijervaring je hebt en op wat voor een motor je gaat rijden. Vervolgens zie je hoeveel het je kost om je motor te verzekeren en kun je kiezen uit verschillende verzekeringen. Je kunt dan een verzekering kiezen en deze direct afsluiten. 

 

Gerelateerd

Ontdekken

In 5 stappen van ongedierte af

Ongedierte is een bedreiging en niemand vindt ze leuk. Hier zijn 5 stappen om...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke verzorging. Welkom bij de complete...

Hoe kies je een origineel kraamcadeau?

Ga je binnenkort op kraamvisite en heb je geen idee wat je moet kopen?...

Het wordt weer drukker op de weg

Het is gedurende de pandemie een tijdje rustig geweest op de weg maar nu...

Hoe kun je de beste voorspelling voetbal maken?

Ben jij van plan om een voorspelling te gaan maken op een voetbalwedstrijd? Dan...

Sporten als nooit tevoren

Altijd als ik ging sporten deed ik maar het halve werk leveren. Dat is...

Populaire Categorien