Een blogsite met power en passie!

De beste tips om jouw huis klaar te maken voor kerst

Voel jij het al? De kerststress? Het is tijd om na te gaan denken over de kerstdecoraties in je huis en een planning te maken voor de kerstdagen! Met het eerste willen wij je graag een handje helpen om de spanning een beetje weg te halen. Lees dus gauw verder als je op zoek bent naar de beste tips voor kerstdecoraties zoals bedrukte vlaggen.

Grote kerststukken als basis

Een fout die vaak wordt gemaakt door mensen is dat ze overal in huis allemaal kleine kerst gerelateerde spulletjes neerzetten. Het gevolg hiervan is dat het huis rommelig wordt in plaats van gezellig. Het is dus een goed idee om grote kerstelementen als basis te nemen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor vlaggenmast kerstverlichting of voor een mooie kerstkrans om aan de muur te hangen. Ook is een traditionele kerstboom vaak al genoeg als je hem mooi aankleed. De aandacht gaat hierdoor naar de grote elementen uit en zo hoef je niet alles vol te zetten met kleine kerststukjes, want die vallen dan toch niet op en dat is natuurlijk erg prettig.

Overige decoraties als extra sfeer

Natuurlijk ben je met alleen de grote kerststukken nog niet helemaal klaar. Het is dus een goed idee om door het huis heen nog wat meer kerstlichtjes op te hangen. Denk er hierbij wel aan om zachte sfeerverlichting te gebruiken in plaats van koud en fel licht. Je kunt in plaats van deze lichtjes ook wat meer kaarsjes aansteken. Kaarsjes geven namelijk meer licht dan je denkt en zijn vooral in donkere hoekjes niet te missen. Als extra voordeel geldt natuurlijk ook dat ze warmte afgeven en dat is tijdens kerst extra fijn. Ook kun je eens creatief bezig gaan met kerstballen.

Zo kun je kerstballen eens op een schaal leggen en als kerststuk op tafel zetten! Wees dus creatief en onderzoek wat het beste werkt bij jouw interieur. Ook is het handig om eens te kijken naar welke kleuren je wilt gebruiken, kerst is namelijk veel meer dan alleen rood en wit! Let er wel op dat je niet teveel dingen gaat neerzetten of ophangen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het geheel er rommelig uit gaat zien. Denk dus aan het principe : Less is more. Zet als kers op de taart wat kerstmuziek aan op de achtergrond en steek een geurkaarsje aan. Deze twee dingen zorgen er namelijk voor dat het een écht fijne sfeer wordt in huis!

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien