Een blogsite met power en passie!

De kracht van een stamrecht BV

Hoe goed bent u in economie? Vroeger werd ik altijd heel snel uit deze lessen gestuurd. Toch blijf ik altijd geïnteresseerd in economie en alle zaken die hier bij komen. Misschien heeft dit te maken met ouder worden. Ik ben altijd een voorstander van hard werken, om veel geld te verdienen, maar ik wil ook altijd slim omgaan met mijn geld. Ik werk namelijk erg hard voor mijn euro’s. Dus deze wil ik niet zomaar opgeven. Er zijn een aantal dingen die wij kunnen doen om overal een paar euro’s af te schaven van onze dagelijkse aankopen, maar er zijn ook een aantal dingen die wij kunnen doen om serieus veel geld te besparen. Heeft u wel eens van een stamrecht gehoord? Het oprichten van een stamrecht BV kan soms erg lucratief zijn. Maar een BV oprichten kan best veel werk zijn. Het moet natuurlijk wel de moeite waard zijn op een stamrecht BV op te richten. Misschien moet ik eerst maar eens uitleggen wat een stamrecht BV is. Ik kan mij zo voorstellen dat niet iedereen dit weet.

 

Wat is een stamrecht BV?

Laat ik bij het begin beginnen. Een stamrecht betekent bijna letterlijk ‘het recht op een periodieke uitkering’. Een stamrecht BV is een besloten vennootschap. Deze is opgericht om het stamrecht in onder te brengen. Dit betekent eigenlijk dus dat je dat je eigen verzekeraar bent, omdat je het geld in eigen beheer hebt. Tot 1 januari 2014 kon je als werknemer er voor kiezen om een ontslagvergoeding niet netto te laten uitkeren. Je kon de vergoeding bruto en onbelast laten onder brengen bij een verzekeringsmaatschappij of bij een zelf op te richten BV. Dit noemen we dan dus een stamrecht BV. Ook al is deze mogelijkheid in 2014 afgeschaft, het is nog steeds mogelijk om een BV op te richten waar het stamrecht in gestort kan worden.

 

Het beginnen van een BV

Omdat “de gouden handdruk” bruto en belastingvrij wordt gestort kan het best lucratief zijn op een eigen BV op te richten. Een BV oprichten is natuurlijk veel moeite en kost ook geld. Maar een stamrecht BV oprichten kan veel geld opleveren. Als het geld éénmaal op uw BV staat moet u zich wel aan zekere wet- en regelgeving moeten houden. Maar het is niet erg dat u deze wet- en regelgeving niet kent. Waarschijnlijk waren ze niet besproken bij uw economie lessen. Ik kan dit eigenlijk weten, ik was allang uit de les gestuurd.

Gerelateerd

Ontdekken

Do’s en don’ts voor het kopen van je eerste...

Lijkt het jou wel wat om geld te verdienen met crypto maar weet je...

Kan beton ciré in een sportruimte?

Als je een sportzaal wilt inrichten, moet je eerst bedenken welke sport je gaat...

Gezond blijven van binnen en van buiten: tips voor...

Gezond blijven is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke welzijn, maar ook voor je...

Wat moet je doen als je schade hebt door...

Als je schade hebt ondervonden door iemand anders zijn of haar toedoen, is dat...

Het opstarten van een nieuw bedrijf

Voor velen is het een droom; het starten van een eigen onderneming. Toch is...

Wat zijn de voordelen van het werken in de...

Dagelijks maken veel mensen gebruik van verschillende horeca gelegenheden. Gelukkig hebben we hiervan over...

Populaire Categorien