Een blogsite met power en passie!

De waarde van eSIM voor de ondernemer

Als je (zelfstandig_ ondernemer bent, is het goed mogelijk dat je je mobiele telefoon ook erg veel gebruikt voor je werk. Of je nu sim only of een abonnement met toestel hebt, meetal is het dan zo dat je een apart telefoonnummer hebt voor je werk, wat betekent dat je een dual-sim nodig hebt. In veel toestellen is dit een optie. Concreet betekent dit dat je twee verschillende simkaarten in één telefoon hebt. Helaas is dit niet altijd mogelijk en wordt je toestelkeuze dus gelimiteerd. Sinds kort is er in de mobiele abonnementenwereld een optie bij gekomen: eSIM. Deze optie is steeds vaker te zien en steeds meer providers bieden het aan. Maar wat houdt eSIM precies is? Welke voordelen kunnen ondernemers eruit halen? En zijn er ook nadelen?

De basis van de eSIM

Tot nu toe was het altijd zo dat je een plastic kaartje in je telefoon deed. In dit kaartje zat een chip en daarmee maak je verbinding met je provider. Sinds kort is dat kaartje overbodig geworden en zit die chip in je toestel. Het contact met je provider gebeurt dan vaak via een app waarmee je de kaart activeert. Dit wordt eSIM genoemd, waarbij de e voor het Engelse embedded staat. Dit verwijst naar de positie van de chip. Bij de meeste providers betaal je niets extra’s voor de eSIM en kun je gemakkelijk overstappen als je op dit moment nog gebruik maakt van de plastic optie. Verder kan een eSIM overigens alles wat een normale simkaart ook kan. Dit betekent dus dat 4G ook een optie is.

Voor- en nadelen van eSIM voor de ondernemer

Er is een belangrijk voordeel van eSIM dat vooral voor mensen die hun telefoon veel gebruiken voor het werk en daardoor een extra nummer willen van belang is. Dit voordeel is dat elke eSIM automatisch een dual-sim is. Praktisch betekent dit dat je op één eSIM twee telefoonnummers kunt hebben, waardoor je dus ook gemakkelijk kunt switchen. Dit betekent dat het toestel dat je kiest geen dual-sim meer hoeft te hebben. Met andere woorden betekent dit dat het niet meer nodig is dat je twee simkaarten in je telefoon doet. Toch betekent dit niet dat alle toestellen opeens een optie zijn. Het is namelijk wel nodig dat de telefoon een ingebouwde chip heeft en dat is nog niet het geval. Een voorbeeld hiervan is de Apple watch. Daarnaast is het lastiger om tussen toestellen te switchen omdat je het abonnement instelt op een bepaald toestel.

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien