Een blogsite met power en passie!

Dit moet je weten over een epoxy vloer 

Voorheen zag je epoxyvloeren enkel in winkel- en bedrijfsruimtes. Echter, tegenwoordig zie je in steeds meer huizen deze vloeren ook verschijnen. Dit is vooral te vinden in moderne huizen, dit omdat het in deze huizen een unieke look heeft. Er zijn veel redenen om een epoxyvloer als vloer in huis te nemen.

 

Wat is een epoxy vloer? 

Een epoxy vloer is een vloer die bestaat uit een polymeer. Door de chemische reactie verandert de vloeistof in een harde laag. De voornamelijkste reden dat het onder andere in veel bedrijfsruimtes wordt gebruikt, is omdat het zeer sterk is. Tevens worden ze de laatste ook steeds meer in normale huizen gebruikt. De vloeren kunnen erg verschillend zijn, daardoor passen de vloeren in meerdere ruimtes. 

 

Wat zijn de voordelen 

Epoxyvloer heeft veel voordelen. Ten eerste zijn dit soort vloeren erg makkelijk schoon te maken. Daarnaast kan het goed tegen zuren en chemicaliën. Bovendien is de vloer ook vloeistofdicht. Een andere reden waarom de vloercoating erg populair is, is omdat je het in diverse kleuren kunt kopen. Hierdoor kun je de coating prachtig aan laten sluiten op de rest van het interieur. Indien je een vloerverwarming hebt, is dat ook geen probleem. Sterker nog, een vloerverwarming is sterk aan te raden. Deze vloeren kunnen namelijk zonder vloerverwarming erg koud aanvoelen, dus de verwarming kan erg nuttig zijn als je liever geen koude vloer wilt. 

 

Giethars 

Als je een nog sterkere vloer wilt, kun je ervoor kiezen om epoxy giethars kopen. Epoxy giethars kan je ook voor andere dingen gebruiken naast de vloer, bijvoorbeeld voor het coaten van een houten meubel. Aan dit soort hars zitten veel voordelen en dat is de reden dat veel mensen het gebruiken voor hun epoxy vloer. Ten eerste heb je het voordeel dat het vrijwel helemaal transparant is, dit veroorzaakt dus geen kleurverandering van de vloer. Een ander groot voordeel is dat epoxy geurarm is. Het huis zal dus niet gaan ruiken naar de coating. Ten slotte is het hars geschikt om op grote oppervlakte te gieten. Dit is fijn als je het wilt gebruiken voor de vloer.

Epoxyvloeren zijn erg mooi en al helemaal als je het afwerkt met epoxy giethars. Dit is een combinatie die steeds vaker te zien is in huizen. Je kan kiezen uit veel verschillende soorten kleuren, dus er is altijd wel een vloer die goed past bij jouw interieur in jouw huis. 

Gerelateerd

Ontdekken

In 5 stappen van ongedierte af

Ongedierte is een bedreiging en niemand vindt ze leuk. Hier zijn 5 stappen om...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke verzorging. Welkom bij de complete...

Hoe kies je een origineel kraamcadeau?

Ga je binnenkort op kraamvisite en heb je geen idee wat je moet kopen?...

Het wordt weer drukker op de weg

Het is gedurende de pandemie een tijdje rustig geweest op de weg maar nu...

Hoe kun je de beste voorspelling voetbal maken?

Ben jij van plan om een voorspelling te gaan maken op een voetbalwedstrijd? Dan...

Sporten als nooit tevoren

Altijd als ik ging sporten deed ik maar het halve werk leveren. Dat is...

Populaire Categorien