Een blogsite met power en passie!

Drie tips voor het verzorgen van tulpen in een vaas

Tulpen zijn ongelooflijk populaire bloemen, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. En dat is niet voor niets. Tulpen zijn namelijk verkrijgbaar in de mooiste kleuren, waardoor ze ieder boeket kunnen opfleuren. Het is dan ook niet zo vreemd dat je tulpen veel terugziet in prachtige boeketten. Deze boeketten wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Tulpen kopen doe je immers niet iedere dag, en daarom is het belangrijk om ze goed te verzorgen. In dit artikel lees je alles over het verzorgen van tulpen. Zodat jouw prachtige boeket nog heel lang kan stralen in je woonkamer.

Koop verse tulpen

Je hebt er misschien nooit zo bij stilgestaan, maar tulpen zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten. In de supermarkt of bij het tankstation worden vaak tulpen verkocht van maximaal 20 gram. Het is dan ook niet zo gek dat deze tulpen sneller zullen gaan hangen. Wil je tulpen die gegarandeerd lang mooi blijven? Kies dan voor een vers tulpen boeket. Deze vind je bij de gespecialiseerde bloemenwinkels. Verse tulpen zijn namelijk van een zwaardere kwaliteit. Dit betekent dat ze meer gewicht met zich meedragen en daardoor langer rechtop blijven staan. Vergeet ook vooral niet om de tulpen goed te laten inpakken, of thuis te laten bezorgen. Op deze manier hebben ze onderweg geen last van temperatuurwisselingen of hobbels in de weg.

Schuin afsnijden

De échte bloemliefhebbers weten natuurlijk allang dat ze hun verse bloemen schuin moeten afsnijden. Maar waarom eigenlijk? Wanneer je de steel van de bloem schuin afsnijdt, zorg je ervoor dat de bloem genoeg water kan opnemen. Je zorgt als het ware voor een groter gat in de steel, waardoor meer water binnen kan komen. Gebruik voor het afsnijden een scherp mes. Botte messen kunnen namelijk beschadigingen aanbrengen op de steel. Deze beschadigingen kunnen ervoor zorgen dat er alsnog niet voldoende water binnenkomt, waardoor de bloem sneller zal gaan hangen.

Gebruik een schone vaas en vers water

Tulpen zijn zeer gevoelige bloemen, en kunnen snel worden aangetast door bacteriën van buitenaf. Om dit te voorkomen is het slim om de vaas van tevoren grondig te reinigen. Was de vaak schoon met water en zeep, en gebruik daarna een schone handdoek om hem droog te maken. Op deze manier voorkom je dat bacteriën van vorige bloemen achterblijven in de vaas, en daardoor overspringen op je nieuwe tulpen. Vul de vaas vervolgens met kraanwater op kamertemperatuur. Wil je optimaal genieten van je tulpen? Ververs dan dagelijks het water in de vaas. Dit kan de levensduur van jouw tulpen behoorlijk vergroten.

Gerelateerd

Ontdekken

Ontruiming van de woning

Op YouTube zijn allerlei video’s te vinden van mensen die woningen ontruimen. De video’s...

Wil jij ook geld lenen met een lening?

Geld kan erg belangrijk zijn. Geld heb je vaak dan ook op een dagelijkse...

Organiseer een succesvol personeelsfeest

Het organiseren van een personeelsfeest is niet alleen leuk voor de genodigden maar kan...

Wat heb ik nodig voor een vijver?

Natuurliefhebbers vinden het een must: een vijver in de tuin. Het zorgt voor afwisseling...

Een auto kopen of leasen?

Het leasen van een auto is tegenwoordig erg populair. Je betaalt dan maandelijks een...

De beste tuinplanten voor een prachtige tuin

Voor veel mensen is tuinieren echt een hobby. Maar als je net begint met...

Populaire Categorien