Een blogsite met power en passie!

Een auto kopen of leasen?

Het leasen van een auto is tegenwoordig erg populair. Je betaalt dan maandelijks een bedrag aan de dealer of leasemaatschappij en na de looptijd van het contract geef je de auto weer terug. Leasen is eigenlijk niet veel anders dan huren, maar in plaats van dat je de auto voor een korte tijd huurt, doe je dat voor een langere periode. Dit kan voordelig zijn omdat je maandelijks slechts een bepaald bedrag betaald. Aan het einde van de looptijd van het leasecontract kun je de auto weer inruilen voor een ander model die graag zou willen uitproberen.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een auto te leasen in plaats van te kopen. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen ten opzichte van kopen? In deze blog gaan we dat uitgebreid bespreken en geven we antwoord op deze vraag.

Voordelen en nadelen

Er zijn verschillende soorten opties beschikbaar voor een Financial lease. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het leasen van een bedrijfswagen, een elektrische auto of een occasion. Voor zowel privégebruik als voor ondernemers zijn er tal van mogelijkheden als het gaat om het leasen van een mooie auto.

 Het voordeel van leasen is dat je maandelijks betaald in plaats van dat je de auto in één keer zou kopen. Daarnaast heb je zelf geen omkijken naar het onderhoud van de auto en hoef je geen verzekering af te sluiten. Ook kun je ervoor kiezen om de auto aan het einde van het contract te kopen, mocht je toch besluiten dat je er langer mee wilt rijden. Er is geen spaarpotje nodig om het gehele bedrag in één keer af te rekenen maar het betreft alleen een maandelijks bedrag.

Voor leasen is er over het algemeen wel een vast inkomen vereist. De leasemaatschappij moet er tenslotte vanuit kunnen gaan dat je het maandelijkse bedrag netjes kunt betalen. Ook is het handig om rekening te houden met het feit dat bij een occasion de kosten vaak wat hoger liggen. De kans op reparatie – en onderhoudskosten zijn aanzienlijk hoger omdat er gebruik gaat worden gemaakt van een auto die niet nieuw is. Deze kosten worden verwerkt in de maandelijkse premie die wat hoger zal liggen. Dit verschilt uiteraard per auto en per leasemaatschappij. Al met al lijkt het afsluiten van een leasecontract voor veel mensen een optie die erg aantrekklijk en kostenbesparend is. Het is dan ook niet zonder reden dat dit steeds populairder wordt en sterk blijft groeien. 

.

Gerelateerd

Ontdekken

Ontruiming van de woning

Op YouTube zijn allerlei video’s te vinden van mensen die woningen ontruimen. De video’s...

Wil jij ook geld lenen met een lening?

Geld kan erg belangrijk zijn. Geld heb je vaak dan ook op een dagelijkse...

Organiseer een succesvol personeelsfeest

Het organiseren van een personeelsfeest is niet alleen leuk voor de genodigden maar kan...

Wat heb ik nodig voor een vijver?

Natuurliefhebbers vinden het een must: een vijver in de tuin. Het zorgt voor afwisseling...

Een auto kopen of leasen?

Het leasen van een auto is tegenwoordig erg populair. Je betaalt dan maandelijks een...

De beste tuinplanten voor een prachtige tuin

Voor veel mensen is tuinieren echt een hobby. Maar als je net begint met...

Populaire Categorien