Een blogsite met power en passie!

Een nieuwe machine financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans ontzettend groot dat je bedrijf zich bezighoudt met het produceren van goederen voor andere bedrijven of consumenten. Voor het produceren van goederen worden altijd machines gebruikt en er kan een dag aanbreken dat een machine ermee ophoudt. Dat is natuurlijk erg vervelend, want je bedrijf bouwt zo een achterstand op die bij een strakke planning erg lastig in te halen kan zijn. Zoals je waarschijnlijk wel weet kosten machines tienduizenden tot enkele honderdduizenden euro’s. Niet ieder bedrijf heeft hier budget voor en kan zo’n machine met eigen vermogen financieren. Gelukkig zijn er ook nog andere opties. 

Vraag een lening aan bij een kredietverstrekker

Bedrijven die produceren hebben vaak een gezonde en stabiele inkomstenstroom. Je kunt als bedrijf er dus voor kiezen om een financiering of lening aan te vragen bij een kredietverstrekker. Een kredietverstrekker is een partij die jouw bedrijf het geld geeft om een nieuwe machine aan te schaffen. Je betaalt het geld dan later terug aan de kredietverstrekker, maar ook moet je het bedrijf rente betalen over het geleende bedrag. Het lenen van geld is in zo’n situatie een verstandige optie, maar houd er rekening mee dat dit ook risico’s kent. Het is namelijk mogelijk dat je bedrijf failliet gaat en dat je persoonlijk de lening terug moet betalen. Dit is niet het geval als je bedrijf een besloten vennootschap is en hier verder geen afspraken over zijn gemaakt. 

Lease een machine bij een leasemaatschappij

Veel bedrijven vinden het niet verstandig om geld te lenen van een andere partij, zoals een kredietverstrekker. Dat is te begrijpen, want er zitten risico’s aan verbonden en het liefst wil je het ook op je eigen houtje redden. Mocht je jezelf hierin herkennen, dan is het verstandig om eens te kijken naar leasemasters voor machines leasen. Het leasen van een machine is ongeveer hetzelfde als het aanvragen van een lening, maar er zitten minder risico’s aan verbonden. Bovendien werkt het vaak ook makkelijker. Je moet er wel rekening mee houden dat de machine nooit in jouw bezit zal zijn.

Sparen is geen optie als je hierdoor omzet misloopt

Als je bedrijf goederen produceert en geen goederen meer kan produceren door een defecte machine, dan is het belangrijk om te weten dat het sparen voor een machine nooit een optie is. Als je te lang wacht met het aanschaffen van een nieuwe machine, dan is het mogelijk dat je daardoor een enorme achterstand opbouwt en klanten de bestellingen annuleren. Je zult op de langere termijn een groot verlies lijden en dat moet je altijd zien te vermijden.

Gerelateerd

Ontdekken

Waarom gras zaaien?

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin, of als er een deel van het...

Alles wat je moet weten over besnijdenis

Vanwege religie of cultuur besnijden sommige mensen hun zoons kort na de geboorte of...

Schoonmaakbedrijf Deventer inschakelen: de voordelen

Het hebben van een schone woning is voor ieder persoon erg belangrijk. Je wilt...

Ga effectief op zoek naar nieuw personeel met het...

Het is voor een bedrijf belangrijk om in het bezit te zijn van het...

Wat te doen wanneer je slecht ter been raakt

Op latere leeftijd krijgen mensen er vaak mee te maken, lopen gaat niet meer...

Met tafeltje-dek-je staat er zo een lekkere maaltijd op...

Ben jij niet in staat om gezonde maaltijden voor jezelf of je gezin te...

Populaire Categorien