Een blogsite met power en passie!

Efficiënt in logistiek

In een notendop gaan logistiek en efficiënte productie hand in hand. En als het gaat om een effectief supply chain management, wordt het antwoord op hoe efficiënt in logistiek te zijn in bijna elk grootwarenhuis: de vorkheftruck. Dit lange staande en gerespecteerde apparatuur heeft zichzelf keer op keer gebleken om de krachtpatser te zijn van een efficiënt logistiek systeem. Van zijn bescheiden begin als een eenvoudig stuk transportapparatuur bestemd voor pallet belasting in het begin van de 19e eeuw, is de vorkheftruck uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige apparatuur die uw warenhuis of bedrijf efficiënt kan laten werken. Hier zijn enkele andere feiten over de vorkheftruck die je zal verrassen.

Feitje een

Vorkheftrucks zijn tegenwoordig vaak slimmer dan je denkt. De moderne varianten zijn uitgerust met sensoren waarmee ze de belasting kunnen scannen en bepalen of de machine is geladen of niet. Hierdoor kunnen ze vooraf bepalen van de meest efficiënte route kiezen om te nemen om minimale vrachtwagens op de grond en een spoedige aankomst op de bestemming te garanderen. Het vermogen om machines te routeren door middel van magazijngangenslagen, bespaart zowel ruimte als tijd, enorm verbeteren logistieke operaties. De afgelegde afstand per belasting kan variëren, afhankelijk van de soorten producten die worden verplaatst en varieert van één tot drie mijl per belasting. Bovendien is het snelheid van de snelheid waarmee een lading belasting wordt verplaatst grotendeels afhankelijk van de capaciteit van de motor die de truck trekt.

Feitje twee

Een ander frequent gebruik van deze machines bevindt zich in het warehousing-afdeling van de toeleveringsketen. Magazijnen bestaan in het algemeen uit meerdere secties en duizenden afzonderlijke dozen, producten en rekken. De moderne heftrucks kunnen de moderne heftrucks volledige pallets van koopwaar van het laaddock naar het distributiepunt aan de andere kant van het magazijn vervoeren, zonder bestuurder. Dit zijn natuurlijk wel slimme machines en geen oude gebruikte heftruck. Bovendien zijn ze in staat om te bewegen tussen verschillende soorten voorraad, zoals elektrische en materiële goederen en bewegend tussen verschillende magazijn posities, waaronder dwarsdoking en off-loading.

Feitje drie

Logistieke efficiëntie kan worden bereikt door geavanceerde software en technologieën te gebruiken. Smart Logistics Software identificeert de grootste efficiëntie mogelijkheden in het magazijn en gebruikt ze om het magazijn operaties te verbeteren. Magazijn sensoren en Smart-technologie gebruiken bedrijven zoals Apple om product instanties te lokaliseren en ze te volgen voor optimaal management. Geavanceerde optimalisatie-algoritmen Identificeer choke-punten, inefficiënte locaties en out-of-magazijn verkeer. Dit heeft allemaal betrekking tot datamanagement. Een centraal systeem slaat gegevens op waarmee logistieke experts het magazijn kunnen optimaliseren. Een gegevensmeer verbetert de efficiëntie van transport, warehousing, collectie en ontvangst door bedrijven de relevante gegevens met betrekking tot status en locatie van producten. 

 

 

Gerelateerd

Ontdekken

Tips voor het mooi houden van kleding

We willen allemaal zo lang mogelijk van onze favoriete kledingstukken genieten. Dat kan als...

Vergelijken van Energiecontracten voor Huishoudens met Zonnepanelen

Het hebben van zonnepanelen biedt tal van voordelen, van lagere energierekeningen tot een kleinere...

De basis: essentiële meubelstukken voor elke kamer

Bij het inrichten van je nieuwe woning is het belangrijk om te beginnen met...

Hoe ziet jouw perfecte reisverzekering eruit in 2024?

Het mooie weer is weer teruggekeerd naar Nederland en de terrasjes zitten alle dagen...

Plexiglas en polycarbonaat: sterke materialen voor elk project

Plexiglas en polycarbonaat zijn twee van de meest veelzijdige en duurzame materialen die vandaag...

Je keuken inrichten met de juiste basisgereedschappen

Zoals een kunstenaar zijn penselen nodig heeft, zo kan een kok niet zonder zijn...

Populaire Categorien