Een blogsite met power en passie!

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra gevoelig voor allerlei prikkels, zoals geluiden, geuren en gesprekken. Alles komt heftiger binnen dan bij iemand die niet hoog sensitief is. Als je hier last van hebt, kunnen mensen in je omgeving je vaak lastig begrijpen. Sommige mensen zien het dan ook als een aandoening of handicap, maar dit is het niet. Hoog sensitief zijn is een aangeboren persoonlijkheidskenmerk, waar ook wat aan gedaan kan worden. Als je hier veel last van hebt, is het handig om een coach in te schakelen via HogerSensitief. Hoe werkt dit precies?

HSP en Hoogsensitief coach

Een HSP coach via HogerSensitief kan je helpen om te gaan met de hoogsensitiviteit. HSP staat overigens voor Highly Sensitive Person. Als je een HSP coach inschakelt, wordt je persoonlijk begeleid tijdens gespreken die meestal 1 keer per week plaatsvinden. Tijdens die gesprekken wordt er duidelijk waar je precies tegenaan loopt, en hoe je hiermee om kunt leren gaan. Daarnaast worden er elementen gevolgd die ontstaan zijn uit de psychotherapie van de Nederlandse Academie. Dit is het opleidingsinstituut met de hoogste Europese onderscheiding in Psychotherapie. Vaak heeft de coach zelf ook te maken met HSP, waardoor je geholpen kan worden met de juiste kennis en kunde. Als je geïnteresseerd bent in het inschakelen van een HSP en Hoogsensitief coach, dan vinden onderstaande stappen vaak plaats.

Stappenplan hulp vragen aan HSP coach

Wil je een HSP coach inschakelen, zodat je meer grip krijgt op de HSP en Hoogsensitief zijn? Dan begin je vaak met een gratis en vrijblijvende kennismaking met de coach via HogerSensitief. Hierdoor kun je kijken of het klikt tussen jullie en of je je kan vinden in zijn of haar plan van aanpak. Een plan van aanpak wordt opgesteld nadat je duidelijk hebt verteld waar je tegenaan loopt en waar je aan wil werken. Als je zo’n traject wel ziet zitten, vindt er meestal 1 keer per week een gesprek plaats. Tijdens die gesprekken wordt er gekeken of de coach je helpt op de juiste manier. Elke week wordt er gekeken naar de voortgang rondom het om kunnen gaan met de Hoogsensititief zijn. Voor veel mensen is zo’n coach de oplossing, zodat ze beter kunnen omgaan met HSP. Heb je het idee dat een coach jou ook kan helpen? Neem dan nu contact op met HogerSensitief, en zorg dat je grip krijgt op HSP!

Gerelateerd

Ontdekken

Do’s en don’ts voor het kopen van je eerste...

Lijkt het jou wel wat om geld te verdienen met crypto maar weet je...

Kan beton ciré in een sportruimte?

Als je een sportzaal wilt inrichten, moet je eerst bedenken welke sport je gaat...

Gezond blijven van binnen en van buiten: tips voor...

Gezond blijven is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke welzijn, maar ook voor je...

Wat moet je doen als je schade hebt door...

Als je schade hebt ondervonden door iemand anders zijn of haar toedoen, is dat...

Het opstarten van een nieuw bedrijf

Voor velen is het een droom; het starten van een eigen onderneming. Toch is...

Wat zijn de voordelen van het werken in de...

Dagelijks maken veel mensen gebruik van verschillende horeca gelegenheden. Gelukkig hebben we hiervan over...

Populaire Categorien