Een blogsite met power en passie!

Je eigen tuin als vakantiebestemming

We hebben met zijn allen het afgelopen jaar veel meer thuis gezeten dan dat dit voor de opkomst van het Covid19 virus het geval was. Sommige mensen konden niet werken en zaten zodoende thuis. Andere mensen konden hun werk thuis vervolgen, maar ook hiervoor was enige aanpassing nodig. Rennende kinderen in huis en honden die blijven blaffen. Allemaal zaken waar rekening gehouden mee moest worden en die ook de mogelijke irritaties opleverden. Naast deze irritaties ging de woning ook sneller irriteren. Dat ene keukenkastje wat niet goed sluit of die achtertuin waar het onkruid het over heeft genomen. Dat gaat eerder irriteren als je veel meer tijd in je woning besteedt, je loopt er immers vaker tegenaan. In deze blog bespreek ik wat in allemaal in mijn tuin heb veranderd.

Doordat het op vakantie gaan erg moeilijk werd in het afgelopen jaar, was ik een jaar geleden van plan om mijn tuin een grote update te geven. Ik wil er veel tijd kunnen besteden aan verschillende zaken, zodat ik me niet snel verveel en toch het gevoel van vakantie kan ervaren. Om dit te bereiken had ik bedacht om verschillende kleine gebieden in mijn tuin voor verschillende functies te gaan gebruiken.

Moestuin

Zo heb ik aan de linkerkant van de tuin een gebied met stenen afgebakend waar ik een moestuintje in ben gestart. Ik vond het leuk om wat meer groen in mijn tuin te krijgen en daarnaast leert het de kinderen ook hoe hun voedsel gemaakt wordt. Ik heb voor een tomatenplant, een muntplant, een komkommerplant en een slaplant gekozen. Verder heb ik van de oude zandbak een aardappelplantage gemaakt. Deze heb ik expres apart gehouden van de andere planten, doordat ik gelezen heb dat een aardappelplant veel vertakkingen maakt onder de grond en zodoende in vrij korte tijd een groot gebied in kan nemen.

Eten

Ook vond ik het belangrijk om een gedeelte van de tuin in te richten zodat er in de zomer eten gemaakt en gegeten kon worden. Zodoende heb ik een prachtige bbq gekocht. Een OFYR kopen stond al lang op mijn lijstje. Deze dient ook als vuurschaal en brengt zodoende veel sfeer aan in de tuin. Hopelijk kunnen we binnenkort met vrienden weer genieten van lekkere bbq eten en het weer.

Ik ben nog niet helemaal klaar met de update, ik wil namelijk ook nog een hottub hout laten plaatsen zodat we in de zomer lekker van het weer genieten en in de winter lekker een warme plons kunnen nemen.

Gerelateerd

Ontdekken

Do’s en don’ts voor het kopen van je eerste...

Lijkt het jou wel wat om geld te verdienen met crypto maar weet je...

Kan beton ciré in een sportruimte?

Als je een sportzaal wilt inrichten, moet je eerst bedenken welke sport je gaat...

Gezond blijven van binnen en van buiten: tips voor...

Gezond blijven is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke welzijn, maar ook voor je...

Wat moet je doen als je schade hebt door...

Als je schade hebt ondervonden door iemand anders zijn of haar toedoen, is dat...

Het opstarten van een nieuw bedrijf

Voor velen is het een droom; het starten van een eigen onderneming. Toch is...

Wat zijn de voordelen van het werken in de...

Dagelijks maken veel mensen gebruik van verschillende horeca gelegenheden. Gelukkig hebben we hiervan over...

Populaire Categorien