Een blogsite met power en passie!

Je eigen tuin als vakantiebestemming

We hebben met zijn allen het afgelopen jaar veel meer thuis gezeten dan dat dit voor de opkomst van het Covid19 virus het geval was. Sommige mensen konden niet werken en zaten zodoende thuis. Andere mensen konden hun werk thuis vervolgen, maar ook hiervoor was enige aanpassing nodig. Rennende kinderen in huis en honden die blijven blaffen. Allemaal zaken waar rekening gehouden mee moest worden en die ook de mogelijke irritaties opleverden. Naast deze irritaties ging de woning ook sneller irriteren. Dat ene keukenkastje wat niet goed sluit of die achtertuin waar het onkruid het over heeft genomen. Dat gaat eerder irriteren als je veel meer tijd in je woning besteedt, je loopt er immers vaker tegenaan. In deze blog bespreek ik wat in allemaal in mijn tuin heb veranderd.

Doordat het op vakantie gaan erg moeilijk werd in het afgelopen jaar, was ik een jaar geleden van plan om mijn tuin een grote update te geven. Ik wil er veel tijd kunnen besteden aan verschillende zaken, zodat ik me niet snel verveel en toch het gevoel van vakantie kan ervaren. Om dit te bereiken had ik bedacht om verschillende kleine gebieden in mijn tuin voor verschillende functies te gaan gebruiken.

Moestuin

Zo heb ik aan de linkerkant van de tuin een gebied met stenen afgebakend waar ik een moestuintje in ben gestart. Ik vond het leuk om wat meer groen in mijn tuin te krijgen en daarnaast leert het de kinderen ook hoe hun voedsel gemaakt wordt. Ik heb voor een tomatenplant, een muntplant, een komkommerplant en een slaplant gekozen. Verder heb ik van de oude zandbak een aardappelplantage gemaakt. Deze heb ik expres apart gehouden van de andere planten, doordat ik gelezen heb dat een aardappelplant veel vertakkingen maakt onder de grond en zodoende in vrij korte tijd een groot gebied in kan nemen.

Eten

Ook vond ik het belangrijk om een gedeelte van de tuin in te richten zodat er in de zomer eten gemaakt en gegeten kon worden. Zodoende heb ik een prachtige bbq gekocht. Een OFYR kopen stond al lang op mijn lijstje. Deze dient ook als vuurschaal en brengt zodoende veel sfeer aan in de tuin. Hopelijk kunnen we binnenkort met vrienden weer genieten van lekkere bbq eten en het weer.

Ik ben nog niet helemaal klaar met de update, ik wil namelijk ook nog een hottub hout laten plaatsen zodat we in de zomer lekker van het weer genieten en in de winter lekker een warme plons kunnen nemen.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is de ideale kamerplant voor in mijn woning?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het interieur van hun woning. Dit heeft...

Bij een voertuig voor op de weg hoort een...

Een motorrijbewijs geeft vrijheid in je doen en laten. Je kunt er als eigenaar...

Bij Apotheekonline.net bestel je Viagra online

Voor sommige zaken ga je niet graag naar de apotheek bij jou in het...

De kracht van een stamrecht BV

Hoe goed bent u in economie? Vroeger werd ik altijd heel snel uit deze...

Dit moet je weten over een epoxy vloer 

Voorheen zag je epoxyvloeren enkel in winkel- en bedrijfsruimtes. Echter, tegenwoordig zie je in...

Waar kun je een wiellader voor gebruiken?

De kans is erg groot dat je ooit al eens van een wiellader hebt...

Populaire Categorien