Een blogsite met power en passie!

Je eigen tuin als vakantiebestemming

We hebben met zijn allen het afgelopen jaar veel meer thuis gezeten dan dat dit voor de opkomst van het Covid19 virus het geval was. Sommige mensen konden niet werken en zaten zodoende thuis. Andere mensen konden hun werk thuis vervolgen, maar ook hiervoor was enige aanpassing nodig. Rennende kinderen in huis en honden die blijven blaffen. Allemaal zaken waar rekening gehouden mee moest worden en die ook de mogelijke irritaties opleverden. Naast deze irritaties ging de woning ook sneller irriteren. Dat ene keukenkastje wat niet goed sluit of die achtertuin waar het onkruid het over heeft genomen. Dat gaat eerder irriteren als je veel meer tijd in je woning besteedt, je loopt er immers vaker tegenaan. In deze blog bespreek ik wat in allemaal in mijn tuin heb veranderd.

Doordat het op vakantie gaan erg moeilijk werd in het afgelopen jaar, was ik een jaar geleden van plan om mijn tuin een grote update te geven. Ik wil er veel tijd kunnen besteden aan verschillende zaken, zodat ik me niet snel verveel en toch het gevoel van vakantie kan ervaren. Om dit te bereiken had ik bedacht om verschillende kleine gebieden in mijn tuin voor verschillende functies te gaan gebruiken.

Moestuin

Zo heb ik aan de linkerkant van de tuin een gebied met stenen afgebakend waar ik een moestuintje in ben gestart. Ik vond het leuk om wat meer groen in mijn tuin te krijgen en daarnaast leert het de kinderen ook hoe hun voedsel gemaakt wordt. Ik heb voor een tomatenplant, een muntplant, een komkommerplant en een slaplant gekozen. Verder heb ik van de oude zandbak een aardappelplantage gemaakt. Deze heb ik expres apart gehouden van de andere planten, doordat ik gelezen heb dat een aardappelplant veel vertakkingen maakt onder de grond en zodoende in vrij korte tijd een groot gebied in kan nemen.

Eten

Ook vond ik het belangrijk om een gedeelte van de tuin in te richten zodat er in de zomer eten gemaakt en gegeten kon worden. Zodoende heb ik een prachtige bbq gekocht. Een OFYR kopen stond al lang op mijn lijstje. Deze dient ook als vuurschaal en brengt zodoende veel sfeer aan in de tuin. Hopelijk kunnen we binnenkort met vrienden weer genieten van lekkere bbq eten en het weer.

Ik ben nog niet helemaal klaar met de update, ik wil namelijk ook nog een hottub hout laten plaatsen zodat we in de zomer lekker van het weer genieten en in de winter lekker een warme plons kunnen nemen.

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien