Een blogsite met power en passie!

Jouw ideale woonkamer

Is jouw woonkamer toe aan een make-over, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar te beginnen? Of ga je net, misschien wel voor het eerst, verhuizen, en wil je meteen de interieurdecoratie van je dromen voor elkaar krijgen? Het ontwerpen en inrichten van je droomwoonkamer kan nog best eens lastig zijn; waar begin je, en hoe zorg je dat de ruimte zowel sfeer als functie heeft en uitdraagt? Begint dat met een hout sierlijst voor je favoriete schilderij, of met de kozijn profielen waar je van hebt gedroomd? Met welke details je het ook af gaat maken, laten we eerst kijken naar de basis. 

Functioneel 

Welke functie bekleedt jouw woonkamer? Dat klinkt wellicht als een rare vraag; op het eerste gezicht hebben zo’n beetje alle woonkamers, ook die met mooie kozijn profielen en een hout sierlijst, dezelfde functie; maar als je dieper kijkt ontdek je al snel meer. Een woonkamer is namelijk een plek om te ontspannen, maar iedereen ontspant anders. Een betere vraag is dus misschien: hoe ontspan jij? Iedereen doet dat dus net even anders. Stel je iemand voor die juist graag ontspant door zo veel mogelijk mensen over de vloer te hebben. De woonkamer van die persoon heeft waarschijnlijk de prioriteit op zoveel mogelijk mensen een plek te kunnen geven om comfortabel te kunnen zitten of staan en met elkaar te praten. Ook zijn de kleuren hoogstwaarschijnlijk gezellig en is het decor knus. Stel je nog iemand voor; iemand die juist even rust nodig heeft van alle sociale dingen die het leven te bieden heeft, en dit zoekt in hun woonkamer. Die woonkamer heeft dan juist weer rustige kleuren en de prioriteit liggen bij een goede stoel om in te lezen, een geluidssysteem om in alle comfort films te kijken en een goed beeldscherm, om maar wat te noemen. Twee mensen, twee woonkamers. Dus, hoe ontspan jij?

Detailwerk

De duivel schuilt in de details, en dat is bij het decoreren en inrichten van een woonkamer ook zo. Het is vaak juist een beter idee om vanuit een detail te werken wat je heel mooi vindt, zoals een hout sierlijst of mooie kozijn profielen, zodat je hierna verder kan bouwen aan je ideale woonkamer. De sfeer moet dus in dienst staan van hoe jij graag ontspant. 

Een woonkamer is een heiligdom, en met bovenstaande tips is dat voor jouw woonkamer ook zo. Dus, waar wacht je nog op? Veel plezier!

Gerelateerd

Ontdekken

Bedrijfsuitje in Eindhoven: Zaalverhuur voor een onvergetelijk feest!

Ben je op zoek naar de perfecte locatie voor een onvergetelijk bedrijfsuitje in Eindhoven?...

Buiten slapen? De magie van een tuinbed voor een...

Heb je ooit gedroomd van een ontspannende middagdut in de buitenlucht? Met een tuinbed...

Stikstofberekening: Hoe het jouw bouwproject kan redden

Heb je wel eens gehoord van stikstofberekening? Als je betrokken bent bij een bouwproject,...

5 redenen waarom bedrukte bekers voor jouw bedrijf een...

Bedrukte drinkbekers, zoals koffiebekers en waterbekers, kunnen een zichtbaar impact hebben binnen het bedrijfsleven....

Een magazine of tijdschrift kan je geheel zelf ontwerpen

Soms is het voor een schoolopdracht belangrijk om een eigen magazine of tijdschrift te...

De uitgebreide mogelijkheden van LMS bij PlusPort

In de moderne zakelijke wereld, waar leren en ontwikkeling van werknemers centraal staan, is...

Populaire Categorien