Een blogsite met power en passie!

Tapijttegels kopen? Hier moet je op letten!

Ga jij een nieuwe vloer leggen in je woning en wil je dit doen met tapijttegels? Dan is er een gigantisch aanbod aan tapijttegels in tal van kleuren, maten en van verschillende soorten materialen. Hierdoor kan het voorkomen dat je niet meer weet waar te beginnen bij het kiezen van de juiste tapijttegels voor jouw situatie. Daarom help dit blog je op weg, met de belangrijkste aandachtspunten voor het kopen van tapijttegels! Lees je mee?

  1. Dikte tapijt

Voordat je nieuwe tapijttegels aan gaat schaffen, is het belangrijk om na te gaan of je liever hoogpolig of laagpolig tapijt heeft. Hoogpolig tapijt is vaak wat luxer en bestaat uit meerdere vezels, waar laagpolig tapijt wat simpeler is en minder vezels heeft. Laagpolig tapijt is dan ook relatief goedkoper dan hoogpolig tapijt. 

  1. Het juiste materiaal

Nu je weet of je hoogpolig of laagpolig tapijt wil aanschaffen, is het tijd voor het kiezen van het juiste materiaal: wil je tapijttegels die bestaan uit synthetisch materiaal, of kies je liever voor natuurlijke materialen? Wanneer je kiest voor die laatste optie, kom je uit op materialen zoals wol. Dit materiaal is erg prettig aan je voeten, oogt luxe en is heerlijk zacht, maar is vaak lastiger te onderhouden en te reinigen dan synthetisch materiaal. Een synthetische tapijttegel is vaak wat goedkoper dan de tapijttegel met natuurlijke materialen. 

  1. Afmetingen

De volgende stap is het in kaart brengen van de benodigde hoeveelheid tapijttegels; meet de ruimte waarin je de tegels gaat leggen goed op en bereken het vloeroppervlakte. Vervolgens kun je, wanneer je de juiste tegels gevonden hebt, gaan kijken hoeveel tegels je hiervoor nodig hebt. Zorg er altijd voor dat je meer tapijttegels besteld dan je nodig hebt. Zo kun je eventueel snijverlies opvangen. Ook kun je met extra tapijttegels gemakkelijk een stukje tapijt vervangen, bijvoorbeeld wanneer er een vlek in het tapijt zit die je er niet meer uit krijgt.

  1. De juiste kleur kiezen

Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het belangrijk dat de kleur van de vloer de ruimte en de verdere inrichting complimenteert. Dit kun je doen door te kiezen voor lichte kleuren als je de kamer groter wil doen lijken en donkere muren hebt, en juist een donkere kleur vloer als je witte muren in de kamer hebt. 

 

  1. Voordeligste optie vinden

Natuurlijk wil je niet meer betalen voor je tapijttegels dan absoluut nodig. Oriënteer je daarom niet alleen op nieuwe tapijttegels, maar houd ook aanbiedingen met tapijttegels restpartij in de gaten. Hier kun je vaak mooie tegels aanschaffen voor een relatief lage prijs! 

 

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien