Een blogsite met power en passie!

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel heel moeilijk omdat er veel keuzes zijn die je kunt maken. Soms kun je door het bomen het bos niet meer zien en kan het verstandig zijn om wat meer over luiers te weten te komen. Bij luiers kopen zijn er verschillende varianten, maten en functionaliteiten. Naast de topmerken zijn er een tal van huismerken en kan het ontzettend moeilijk zijn. Je wilt natuurlijk dat de luier comfortabel zit bij het kind en niet zorgt voor huidirritaties. Veel baby’s krijgen snel last van huidirritaties als ze goedkope luiers gebruiken. Ook kopen veel mensen de verkeerde maat en kan de luier bijvoorbeeld doorlekken. Dat is niet de bedoeling, maar hoe koop je nu de juiste luiers? In dit artikel zetten we enkele tips op een rijtje, die je helpen met het kopen van een luier en dat is goed om te weten.

Gewicht

Een ander woord voor luiers is pampers en bij het kopen van pampers, is het belangrijk dat je kijkt naar het gewicht van de baby. Een pasgeboren baby draagt namelijk een andere maat luier dan een kindje van 2 jaar. De juiste maat meet je niet op door de taille van het kind op te meten. Je kunt de juiste maat afleiden van het gewicht van de baby. Zit je baby tegen de grens aan qua gewicht? Neem dan een grotere maat, zodat je er zeker van bent dat de luier niet te strak zit.

Absorptievermogen

Het absorptievermogen van een luier is een van de belangrijkste aandachtspunten waar je op wilt letten. Een luier met een slecht absorptievermogen kan zorgen voor een rode en schrale huid. Voor de baby is dit zeer vervelend en kan hierdoor minder goed slapen in de nacht. Een luier met een goed absorptievermogen biedt dan de uitkomst en vangt vocht een stuk beter op dan andere luiers. 

Bewegen

Een luier die te krap zit kan voor veel problemen zorgen bij het kind. Het voelt niet comfortabel aan en het kind kan hierdoor moeilijker bewegen. Dit kan ook leiden tot huidirritaties en dit wil je het liefst voorkomen. Bij de aanschaf van nieuwe luiers is het daarom van groot belang dat je kijkt naar de bewegingsvrijheid. De luier moet ook zacht aanvoelen en flexibel zijn bij de taille van het kind. Zo voorkom je dat de luier gaat knellen en dat de baby sneller pijn krijgt.

 

Gerelateerd

Ontdekken

Mensen houden van de kerst

Voor veel mensen is de tijd van het jaar met de kerst. Ze houden...

De tijd van het jaar

Iedereen kent de tijd van het jaar wel. Het wordt weer december en de...

Alles over funko toys en wat hierbij komt kijken

Er zijn al veel mensen die het verzamelen van funko pops erg serieus nemen....

Glazenschilderijen.nl voor al je schilderijen van glas

Schilderijen van glas, dat zou toch ongelooflijk mooi zijn voor in jouw woning? Alleen...

Veiligheid garanderen op de motor: tips

Op de motor ben je vrij, maar ook een stuk kwetsbaarder dan wanneer je...

Wat is palmolie

Palmolie is een bekend product en de meeste van jullie hebben er wellicht al...

Populaire Categorien