Een blogsite met power en passie!

Verantwoord trakteren met uitdeelzakjes chips

Scholen zijn zich steeds bewuster van ongezonde traktaties. Gezonde(re) traktaties worden steeds meer de norm, al hebben we wel nog een behoorlijke slag te slaan. Een plak cake met slagroom, vette chips of een snoepketting kunnen eigenlijk niet meer. Inmiddels heeft 1 op de 6 kinderen overgewicht, dus er moet ook wel echt iets veranderen. Hoe laat je je kind leuk en verantwoord trakteren, zonder met een bosje wortelen aan te komen? Daar is een oplossing voor. 

Het probleem

In supermarkten zijn legio soorten chips te vinden. Het probleem is dat de meeste chips gefrituurd zijn. Ook de groente chips. Deze lijken gezonder, maar door het vet zit er veel vet in. Het vet komt uit olie en wordt ook wel transvet genoemd. De meest ongezonde soort vet. Dus ondanks dat chips lekker zijn, zijn ze niet zo goed voor je. Hier heeft Food2Smile een oplossing voor!

Guilt-free snacken

Food2Smile is een ster in het ontwikkelen van gezondere én lekkere producten, waaronder chips. Guilt-free snacken noemen ze dat. Zonder toegevoegde suikers, glutenvrij, vegan én tot wel 60% minder vet dan gefrituurde chips. De popped chips worden gemaakt van half soja, half aardappel, waardoor de uitdeelzakjes chips een bron van eiwitten bevatten én vezelrijk zijn. En niet geheel onbelangrijk; ze zijn ook nog eens lekker! 

Chips met minder vet

De uitdeelzakjes chips van Food2Smile kunnen dus ook prima gebruikt worden als verantwoorde traktatie. De chips wordt verkocht in versies van 75 gram, maar ook van 25 gram. Perfect om uit de delen. Je kunt je traktatie al snel leuk maken door een springtouw om de chips te wikkelen of, door de zakjes in feestelijke popcorn bakjes te stoppen. Verantwoord, maar tóch iets waar je kids mee aan kunnen komen. Kinderen blij, school blij, jij blij. 

Verantwoord trakteren

Op het eerste gezicht zal het lijken alsof je toch met een zakje gefrituurde chips aankomt, maar niets is minder waar. De uitdeelzakjes chips worden, net als mais bij popcorn, gepopt en zullen een glimlach op de gezichtjes toveren (en ook op die van de ouders, trouwens). Verantwoord trakteren was nog nooit zo leuk én makkelijk!

Gerelateerd

Ontdekken

Mensen houden van de kerst

Voor veel mensen is de tijd van het jaar met de kerst. Ze houden...

De tijd van het jaar

Iedereen kent de tijd van het jaar wel. Het wordt weer december en de...

Alles over funko toys en wat hierbij komt kijken

Er zijn al veel mensen die het verzamelen van funko pops erg serieus nemen....

Glazenschilderijen.nl voor al je schilderijen van glas

Schilderijen van glas, dat zou toch ongelooflijk mooi zijn voor in jouw woning? Alleen...

Veiligheid garanderen op de motor: tips

Op de motor ben je vrij, maar ook een stuk kwetsbaarder dan wanneer je...

Wat is palmolie

Palmolie is een bekend product en de meeste van jullie hebben er wellicht al...

Populaire Categorien