Hoewel we nog middenin de wintermaanden zitten en het weer zijn eigen plan trekt, zien we de dagen steeds weer wat lichter worden en kunnen we het eerste lentezonnetje al bijna proeven. Zodra de lente aanbreekt en de dagen warmer en zonniger worden willen we natuurlijk gelijk optimaal kunnen genieten van buiten. Of je nu de tuin gaat opknappen, je sportactiviteit naar buiten verplaatst of een diner voor je vrienden wilt maken, het kan straks allemaal weer. Om de lente goed af te trappen kun je je vrienden verrassen met een internationale barbecue. Voor het eerst dit jaar de kolen laten roken en de grillplaat voorzien van lekker eten, dat mag uitgepakt worden. In dit blog doe je inspiratie op voor een overheerlijke barbecue met internationaal thema.
Argentijnse smaken
Niet iedereen is bekend met de Argentijnse keuken, maar dat maakt het niet minder geschikt voor een internationale barbecue met je vrienden. Je zult waarschijnlijk al snel denken aan vlees, dit is dan ook waar het land om bekend staat. Op de barbecue kun je verschillende soorten vlees grillen, zoals ribeye en bavette. Ook mag chimichurri niet ontbreken. Dit is een salsa van onder andere peterselie, knoflook, rode peper, oregano. Je kunt deze salsa bij verschillende gerechten eten. Verder is het lekker om groenten zoals aubergine, paprika, rode ui en zoete aardappel te grillen op de barbecue. Je maakt de Argentijnse barbecue compleet met gevulde tomaten. Dit bijgerecht bestaat uit trostomaten gevuld met een mix van ei, doperwten, witte rijst, mayonaise, peterselie en olijven.
Italiaanse gezelligheid
De Italiaanse keuken staat misschien niet het meest bekend als barbecue thema, maar kan dat zonder meer wel zijn. Serveer bijvoorbeeld een pastasalade met fusilli, rucola, cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas, tomaten tapenade, pijnboompitten en verse basilicum. Op een Italiaanse bol kun je een zelfgemaakte burger serveren, op smaak gebracht met barbecue kruiden, met gegrilde aubergine en pesto mayonaise. Ook pizza’s kun je prima zelf maken.
Griekse sferen
De Griekse keuken leent zich perfect voor een originele barbecue. Vervang de kruidenboter door zelfgemaakte tzatziki en serveer het met pitabrood in plaats van stokbrood. Tzatziki maken is een fluitje van een cent want je hebt alleen komkommer, yoghurt, knoflook en olijfolie als hoofdingrediënten nodig. Pitabroodjes vergen wat meer geduld met het kneden en rijzen, maar dat is het allemaal waard. Zelfgemaakte pita’s zijn heerlijk luchtig en zacht. Op de barbecue mag souvlaki van lam of kip natuurlijk ook niet ontbreken. Je kunt kruiden en specerijen kopen bij Van Beekum om het vlees zo te serveren alsof je je in een Grieks restaurant bevindt. Als bijgerecht kun je een frisse Griekse salade maken met onder andere komkommer, sla, olijven, oregano en feta. Een bijpassend drankje is het Griekse ouzo. Dit drankje heeft een anijssmaak en kan zowel puur als met water aangelegd worden gedronken.