Een blogsite met power en passie!

Voor welke waterbestendige folie moet je gaan?

In een oud huis is veel vocht aanwezig. Als je vocht aantreft in de kruipruimte, kelder of op zolder dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk verholpen hebben. Een woning blijft het langst mooi als al je vloeren en muren vochtvrij zijn. Om dit voor elkaar te krijgen kun je gebruik maken van waterkeringsfolie. Je hebt verschillende soorten, maar in deze blog gaan we de afweging maken tussen EPDM en DPC-folie.

Wat is EPDM?

Waar staat EPDM precies voor? EPDM betekent ethyleen-propyleen-dieen-monomeer, of makkelijker gezegd een synthetische rubbersoort. De meeste mensen die epdm kopen gebruiken het voor dakbedekking, maar je kunt het ook als vochtwerende folie gebruiken. Het voordeel van EPDM is dat het milieuvriendelijk is en dat het lang meegaat. Daarnaast is de epdm folie bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen en is het op maat of in stroken te verkrijgen waardoor het installeren van dit materiaal erg makkelijk gaat.

Wat is DPC?

DPC staat voor damp proof course, dit type rubberfolie is echter bedoelt voor het weren van vochten. De folie is bestand tegen extreme temperaturen en ook deze folie is milieuvriendelijk. Doordat DPC bestand is tegen allerlei zuren die in water kunnen zitten beschadigd de folie niet. Je kunt DPC het beste lijmen, als je gaat nieten dan moet je deze gaten gaan dichten met een speciale pasta om ervoor te zorgen dat de folie echt 100% waterdicht is.

Wat is de beste keuze?

Voor mensen die slechts naar de prijs kijken is DPC de beste optie, van de twee type materialen is deze namelijk het goedkoopst. Daartegenover heeft EPDM wel een langer lijstje aan voordelen en gaat gemiddeld wat langer mee dan DPC. Dat is ook de redenen dat EPDM ook voor andere projecten wordt gebruikt zoals bijvoorbeeld dakbedekking. Als je dus aan het verbouwen bent en naast het vochtvrij maken van de kelder ook het dak moet gebeuren is de keuze snel gemaakt. DPC kan ook worden gebruikt voor kozijnaansluitingen. Zeker nu iedereen langzamerhand steeds vaker duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan is het waterdicht maken van huizen steeds populairder geworden. Beide materialen zijn hier uiterst geschikt voor. Een andere overeenkomst die deze twee folies met elkaar delen is dat ze beide temperatuurbestendig zijn. Zowel extreem koude als extreem warme temperaturen zijn niet bestand tegen het sterke rubber. Waar EPDM dan wel weer een streepje voor heeft is dat het bestand is tegen Uv-straling, dit heeft DPC dan weer niet.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien