Een blogsite met power en passie!

Waar je op moet letten bij het kopen van een vloerkleed

Het uitzoeken van een vloerkleed is een spannende stap, het brengt verandering in de gehele sfeer van je interieur. Een mooi tapijt zorgt voor een huiselijk gevoel en straalt rust en warmte uit in je woonkamer. In dit artikel lees je waarom het slim is om voor een royalere maat te kiezen, hoe je de beste keuze maakt wat betreft de vorm en kleur, en waarom het verstandig is om direct de juiste maat te bestellen.

Koop je vloerkleed groot!

Veel mensen kiezen een tapijt dat net wat aan de kleine kant is. Vanwege gebrek aan voorraad in de winkel, de prijs, of omdat ze simpelweg een verkeerde inschatting hebben gemaakt. Woon je gemiddeld of ruim? Koop dan ook je vloerkleed groot, zo oogt je woonkamer meteen veel ruimer en je creëert een harmonieus geheel in huis. Het advies is om qua afmetingen niet onder een maat van 200 bij 300 centimeter te zitten. Zo krijg je alle profijt van je tapijt!

De juiste vorm en kleur kiezen voor je vloerkleed

Het kiezen van de kleur is natuurlijk heel persoonlijk. Wel zijn er een paar algemene dingen waar je op kunt letten. De woonkamer is een plek voor rust, gezelligheid en ontspanning. Met een kalme kleur zit je daarom altijd goed. Kies bijvoorbeeld voor ecru, grijs, beige of lichtblauw. Ook zijn de pasteltinten erg populair. Mintgroen, zacht oranje of lichtgeel geven een frisse touch. Wil je toch graag voor een echte eyecatcher gaan, met een knalkleur of kekke print? Houd dan de rest van je interieur rustig, zodat alles in balans blijft en het kleed volledig tot z’n recht komt. Qua vorm zie je meestal rechthoekige tapijten, dit geeft een strak en overzichtelijk effect. Tegenwoordig zie je ook veel ronde vormen. Dit geeft juist een speels en origineel gezicht, en laat bovendien je huiskamer net iets groter lijken.

Vloerkleed op maat bestellen

Je vloerkleed op maat bestellen bespaart een hoop teleurstellingen. Kies direct voor een karpet aansluitend op jouw woonkamer en meubel afmetingen. Op sommige webshops kijken ze verder dan de standaardmaten, je kunt precies aangeven welke maat je nodig hebt, dan zorgen zij ervoor dat het formaat geheel aansluit op jouw wensen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat je meteen goed zit.

Gerelateerd

Ontdekken

Do’s en don’ts voor het kopen van je eerste...

Lijkt het jou wel wat om geld te verdienen met crypto maar weet je...

Kan beton ciré in een sportruimte?

Als je een sportzaal wilt inrichten, moet je eerst bedenken welke sport je gaat...

Gezond blijven van binnen en van buiten: tips voor...

Gezond blijven is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke welzijn, maar ook voor je...

Wat moet je doen als je schade hebt door...

Als je schade hebt ondervonden door iemand anders zijn of haar toedoen, is dat...

Het opstarten van een nieuw bedrijf

Voor velen is het een droom; het starten van een eigen onderneming. Toch is...

Wat zijn de voordelen van het werken in de...

Dagelijks maken veel mensen gebruik van verschillende horeca gelegenheden. Gelukkig hebben we hiervan over...

Populaire Categorien