Een blogsite met power en passie!

Waar moet je rekening mee houden als je naar Tanzania gaat?

Jaarlijks gaan er tienduizenden Nederlanders vakantie vieren in Tanzania. Dat is ook te begrijpen, want Tanzania is een ontzettend goedkoop land, maar ook is het er erg warm en is het een prachtig land. Als je binnenkort ook op vakantie wilt gaan, maar geen leuke vakantiebestemming weet, dan is het zeker een aanrader om naar Tanzania te gaan. Echter, er zijn wel enkele punten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vind je daar meer informatie over. 

 

Het kan verstandig zijn om je te laten vaccineren

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat het verstandig is om je te laten vaccineren als je naar Tanzania op vakantie gaat. Dat heeft er dan ook mee te maken dat er veel armoede en vervuiling in Tanzania is. Daarnaast is de gezondheidszorg ook niet al te best. Dit draagt er allemaal aan bij dat er veel virussen voorkomen in Tanzania. Veel van deze virussen zijn niet direct gevaarlijk, maar er zitten enkele virussen tussen waaraan je kan komen te overlijden. Als je wilt weten welke vaccinaties voor Ghana of inentingen voor Tanzania aangeraden worden, is het zeker een aanrader om de website van reisprik te bezoeken. 

 

Je moet een visum aanvragen

Het komt helaas nog wel eens voor dat een vakantieganger vergeten is om een visum aan te vragen voor Tanzania. Dat is erg jammer, want je kan en mag dan niet in het vliegtuig stappen aangezien je Tanzania niet mag betreden. Het is daarom verstandig om altijd een visum aan te vragen. Hiervoor kun je terecht bij verschillende Nederlandse websites, maar je moet er wel rekening mee houden dat het aanvragen van een visum enkele weken in beslag kan nemen. Wat een visum precies kost is erg moeilijk te bepalen, maar het gaat in veel gevallen om enkele tientallen euro’s. Wat vooral belangrijk is om niet te vergeten, is dat je de aanvraag van een visum maar beter zo snel mogelijk kunt indienen. Zo weet je zeker dat deze op tijd is goedgekeurd wanneer je op vakantie wilt gaan. 

 

Je zult last krijgen van muggen

De eerste nacht in Tanzania is voor veel Nederlanders een ramp. Dat heeft ermee te maken dat ze niet gewend zijn aan de hoeveelheid muggen die er in Tanzania voorkomen. Deze muggen kunnen ook ziektes bij zich dragen en daarom is het oppassen. Je kunt een muggenbeet voorkomen door een klamboe boven het bed te hangen, maar ook kun je dit voorkomen door etenswaren goed op te bergen. Muggen houden van etenswaren en kunnen dit van een enorme afstand ‘ruiken’.

Gerelateerd

Ontdekken

7 tips om terug in shape te komen na...

De zomer is weer voorbijgevlogen. Terwijl we genoten van zonnige stranddagen en ijsjes, hebben...

Hoe draag je een steentje bij aan de maatschappij?

Veel mensen hebben het gevoel iets bij te willen dragen aan de maatschappij. Maar...

De vreugde van chocolade online shoppen

Zeg nou zelf, wie houdt er niet van chocolade? Het is een zoete traktatie...

Optimaliseer de Lading: Efficiënt Ruimtegebruik in Koelcontainers

Efficiënt ruimtegebruik in koelcontainers begint met een weloverwogen stapeltechniek. Hoewel het verleidelijk kan zijn...

Hoe kies je een goede tandartsenpraktijk in Amsterdam?

De juiste tandartsenpraktijk vinden voor jouw behoeften Een goede tandarts vinden is essentieel voor een...

Waarom heb je een verzekering nodig in het dagelijks...

Verzekeringen zijn een noodzakelijk kwaad, nietwaar? Je betaalt elke maand een premie en hoopt...

Populaire Categorien