Een blogsite met power en passie!

Waarom moet je beleggen in edelmetalen?

Beleggen is moeilijk en riskant. Althans, dat is wat je leest, van huis uit meekrijgt en op school leert. Ja, het is moeilijk om onder de knie te krijgen en je kunt er geld mee verliezen. Toch is het toegankelijker dan je denkt. Als anderen het kunnen, kun jij het ook. De eerste stap naar actie nemen is je verdiepen in het onderwerp. Dat is precies wat je nu gaat doen en dan wel in edelmetalen. 

Groot toepassingsbereik

Van de edele metalen zijn goud en zilver aanwezig in diverse producten, waaronder juwelen, elektronica, batterijen, telefoons, zilverwerk en auto's. Deze metalen zijn zeer waardevol in grootschalige industrieën en fabrikanten, variërend van zonnepanelen en zelfs producten met medische toepassingen. Door het essentiële karakter van zowel goud als zilver, zal er altijd vraag zijn op de markt. Beide alternatieven zijn het onderzoeken waard als je van plan bent te investeren in edelmetalen. Goud kopen Amsterdam is een optie, maar je kunt het ook realiseren d.m.v. ETF’s. Onze voorkeur ligt echter wel bij het bezitten van een fysiek product. Zoals je dat hebt bij een goudbaar of fysiek zilver kopen

Veilig

Als je de voorkeur geeft aan een beleggingsportefeuille met weinig risico's, zijn edelmetalen zoals goud, platina en zilver het overwegen waard. Door de jaren heen zijn beide metalen geschikte keuzes geweest als veilige haven beleggingen. De ‘veilige haven’ term verwijst naar edelmetalen die beleggers stabiliteit bieden wanneer zich een economische crisis voordoet. Zelfs wanneer de economie in een ongewenste situatie terechtkomt, blijft de waarde van goud gelijk of stijgt het in bepaalde gevallen zelfs. Bovendien zijn goud en zilver niet onderhevig aan enige overheidsinvloed, waardoor deze edelmetalen hun waarde kunnen behouden. Wel zijn er extra stappen die je moet nemen als je fysieke edelmetalen koopt en deze thuis wilt houden. Door simpelweg een kluis te kopen om je metalen te bewaren is er al een veel kleinere kans dat dit gestolen kan worden. Ook heb je de optie om je edelmetalen bij de bank te bewaren, dan weet je helemaal zeker dat je geld veilig is opgeslagen.

Inflatie

Als er inflatie optreedt, hoef je je geen zorgen te maken over je edelmetalen. Als je op het punt staat goud aan je beleggingsportefeuille toe te voegen, zal het niet in waarde verminderen door inflatie en kun je er een beroep op doen in tijden van onzekerheid. Wanneer je een voorraad goud achter de hand hebt, is dat een voordeel wanneer er zich een hevig inflatiepercentage voordoet waarbij iedereen staat te popelen om het metaal te kopen. In dergelijke scenario's kun je je goud gemakkelijk verkopen tegen een goede waarde en een goed rendement op je investering behalen. Als je het ongemak van inflatie wil vermijden, overweeg dan te investeren in edele metalen zodat je een investering hebt waar je later een goede winst uit kunt halen.

Toegankelijk

Sommige van de favoriete edelmetalen zoals goud en zilver zijn op grote schaal beschikbaar via markt dealers, banken en edelmetaal makelaars. Je kunt overwegen er wat van aan je beleggingsportefeuille toe te voegen, zolang je over de liquide middelen beschikt. Bovendien zul je genieten van de verscheidenheid aan opties. Zilver kan de moeite waard zijn als je naast goud ook andere metalen tegen een betaalbare prijs wilt uitproberen.

 

Gerelateerd

Ontdekken

Mensen houden van de kerst

Voor veel mensen is de tijd van het jaar met de kerst. Ze houden...

De tijd van het jaar

Iedereen kent de tijd van het jaar wel. Het wordt weer december en de...

Alles over funko toys en wat hierbij komt kijken

Er zijn al veel mensen die het verzamelen van funko pops erg serieus nemen....

Glazenschilderijen.nl voor al je schilderijen van glas

Schilderijen van glas, dat zou toch ongelooflijk mooi zijn voor in jouw woning? Alleen...

Veiligheid garanderen op de motor: tips

Op de motor ben je vrij, maar ook een stuk kwetsbaarder dan wanneer je...

Wat is palmolie

Palmolie is een bekend product en de meeste van jullie hebben er wellicht al...

Populaire Categorien