Een blogsite met power en passie!

Wat kan je doen met de overwaarde van je woning?

Als je in het verleden een woning hebt gekocht dan is de kans heel groot dat je woning overwaarde heeft. Overwaarde houdt in dat de waarde van je woning hoger is dan je hypotheek. Dit kan ermee te maken hebben dat je bijna klaar bent met het aflossen van de hypotheek die op je woning zit, maar het kan ook komen doordat de waarde van je woning is gestegen. Vrijwel iedere woning in Nederland is in waarde gestegen en dat komt doordat er een groot tekort aan woningen is. De overwaarde van je woning kan je op laten nemen en daar kan je verschillende dingen mee doen. Wat je precies kan doen met de overwaarde van je woning, vind je in dit artikel. 

 

Schaf een nieuwe woning aan 

Wanneer je de overwaarde van je woning op wilt nemen dan kan je het beste ervoor zorgen dat je daar ook geld mee verdient. Een van de verstandige keuzes die je op dat moment kan maken, is het aanschaffen van een nieuwe woning. De kans is groot dat je dan een nieuwe hypotheek moet aanvragen, maar de overwaarde kan je mooi gebruiken als eigen inleg. Hierdoor is de hoogte van de hypotheek lager en dat houdt in dat je de nieuwe hypotheek eerder afgelost hebt. 

 

Beleggen via de bank 

Je kan er ook kiezen voor overwaarde huis verzilveren om dit vervolgens te beleggen via de bank. Dit is een keuze die vaak gemaakt wordt door wat oudere mensen aangezien zij het vaak niet zien zitten om een nieuwe woning aan te schaffen. Beleggen via de bank is relatief veilig, maar er zitten altijd risico’s aan verbonden. Daarnaast zijn de opbrengsten minimaal, dus als je verstand hebt van beleggen is het zeker aan te raden om zelf met de overwaarde van je woning te gaan beleggen. 

 

Overwaarde uit laten betalen 

Het is ook mogelijk om de overwaarde huis gebruiken voor andere doeleinden, zoals het kopen van een nieuwe auto of een duur elektronisch apparaat. Echter, dit is niet de beste keuze die je kunt maken. Je dient de rest van de lening namelijk nog wel af te lossen. Wees daarom slim en schaf met de overwaarde van je woning een nieuwe woning aan of ga beleggen in aandelen en grondstoffen. Zo verdien je op de lange termijn veel geld met de overwaarde. Wanneer je de overwaarde huis verzilveren wilt, dan kan je dit alleen doen via je eigen bank. 

Gerelateerd

Ontdekken

Ontdek de diverse wereld van gift cards

Gift cards zijn een populaire en veelzijdige manier geworden om cadeautjes te geven en...

Scope 10 en Scope 12 Keuringen: Een Onmisbare Schakel...

In een tijd waarin de technologie snel evolueert en de behoefte aan veilige elektrische...

Duurzaam werken? Zo doe je dat.

In deze tijd is het belangrijk om bezig te zijn met duurzaamheid. Met name...

De perfecte parka dames: je nieuwe partner voor outdoor...

Voel je ooit de drang om de wildernis in te gaan, te genieten van...

Biologisch Voedsel: De Keuze voor Een Gezonde Levensstijl

In de afgelopen jaren is biologisch voedsel steeds populairder geworden, en met goede reden!...

Waarom het reinigen van je lever essentieel is voor...

Heb je wel eens nagedacht over het belang van een gezonde lever? Het is...

Populaire Categorien