Een blogsite met power en passie!

Wat moet je doen als je schade hebt door iemand anders?

Als je schade hebt ondervonden door iemand anders zijn of haar toedoen, is dat erg vervelend. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en kan dit de beste overkomen. Desondanks zal er wat aan gedaan moeten worden. Dat begrijpen we, en daar gaan we dan ook voor zorgen. We bespreken daarom een aantal stappen die je moet doorlopen om een letselschadevergoeding te krijgen. De stappen worden steeds ‘heftiger’, dus we hopen dat je het al redt met de eerste. Lees vooral verder als je benieuwd bent geworden naar ons advies en als je euro’s wil zien die je schade gaan dekken. Veel leesplezier en alvast succes!

Samen oplossen

Allereerst zul je het samen moeten proberen op te lossen. Dit scheelt iedereen een hoop tijd, energie en bovenal ook geld. Als je het samen probeert op te lossen, moet je wel weten wat je doet. Je moet namelijk coulant te werk gaan, anders zul je je kansen vergooien, maar tegelijkertijd op je strepen staan en je eigen belangen vertegenwoordigen. Je moet natuurlijk wel gewoon je schade vergoedt krijgen, dit is het minste waar je recht op hebt. Als je dit niet krijgt, zul je het zelf moeten vergoeden of andere stappen ondernemen. Probeer op een sympathieke manier in gesprek te gaan maar laat wel duidelijk merken dat je er op uit bent om centen te zien verschijnen.

Advocaat

Vorige stap niet voldoende? Dan is het tijd om een advocaat in te schakelen. Niet zomaar eentje natuurlijk, maar een letselschadeadvocaat. Een advocaat van dit kaliber zorgt ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt; een vergoeding voor de geleden schade. Een advocaat die gespecialiseerd is op dit gebied, zal de zaak bestuderen, de wettelijke bepalingen opzoeken die van toepassing zijn, een claim indienen en waar mogelijk met de betrokken partijen onderhandelen. Er zal gekeken worden naar het aandeel in schuld (zowel aan jouw kant als die van de ander) en naar de kracht van de positie waar je juridisch gezien in verkeert.

Rechtszaak

Mochten de voorgaande stappen toch niet voldoende blijken, blijft er nog maar één optie over; een rechtszaak. Het zal in de rechtbank moeten worden uitgevochten en dit wil je ten allen tijde vermijden. Het kost geld, tijd, energie en het levert stress op. De tegenpartij wil dit ook niet dus benadruk het belang van er samen uitkomen ook bij hem of haar.

Gerelateerd

Ontdekken

Met een personal trainer maak je echt flinke stappen

Wil je in het nieuwe jaar flink wat aan je gezondheid doen? Wil je...

Waar moet je rekening mee houden als je een...

Steeds meer bedrijven plaatsen een vlaggenmast voor hun winkel of voor hun bedrijfspand. Dat...

Een nieuwe machine financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans ontzettend groot dat je...

Is de inkoop jouw specialiteit? 

Veel bedrijven in Nederland die zich bezighouden met groothandel, hebben behoefte aan het hebben...

De beste koffie bestel je natuurlijk online 

Als je een koffieliefhebber bent en dus dagelijks meerdere bakken koffie drinkt, dan ben...

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van tegoed?

Als je een mobiele telefoon of een spelcomputer hebt, dan kan het soms nodig...

Populaire Categorien