Een blogsite met power en passie!

Wat zijn de voordelen van het investeren in crypto

Wanneer je jouw geld op een bankrekening laat staan dan neemt je koopkracht gemiddeld 8% per jaar af. Dit komt door de enorme inflatie die er de afgelopen jaren zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw geld in waarde afneemt en daarom is het verstandig om actie te ondernemen. Ondanks de stijgende prijzen van de producten nemen de lonen namelijk amper toe. Het is dan ook niet gek dat de mensen er steeds vaker voor kiezen om hun geld ergens in te investeren. Maar wat is dan een goede investering?

 

Nadelen van banken

Wanneer jij je geld bij een bank bewaard, zul je een hoop nadelen kunnen ervaren. Waar het vroeger erg aantrekkelijk was om je geld op de bankrekening te bewaren, is dit niet meer het geval. De rendementen waren vroeger meerdere procenten per jaar, maar het gaat nu richting de 0%. Zeker met een hoge inflatie wordt je koopkracht met het jaar minder. Dit wil je natuurlijk het liefst vermijden. Verder neem je bij het bewaren van het geld op een bank het risico dat het geld weg is als de bank failliet gaat. Daarnaast zul je niet de mogelijkheid hebben om grote hoeveelheden geld van je bank te halen zonder een hoop papierwerk. Dit terwijl het je eigen geld is. Door gebruik te maken van crypto zul je je niet hoeven te verantwoorden aan andere mensen en kun jij je geld een stuk sneller van plek naar plek verplaatsen.

 

Verschillende soorten crypto

Als jij ergens in gaat investeren dan is het natuurlijk wel van groot belang dat je je hier eerst goed in verdiept. Er zijn namelijk honderden verschillende soorten cryptomunten en niet elke cryptomunt is even betrouwbaar. Wanneer je zo min mogelijk risico wilt nemen, is het verstandig om te gaan voor Bitcoin of Ethereum. Hierbij is de kans echter wel een stuk kleiner dat je een hoop geld gaat verdienen. Bij kleinere cryptomunten die minder volume hebben is de kans op hoge rendementen groter, maar het brengt ook een stuk meer risico met zich mee. Een interessant project is Ripple. Dit is een cryptomunt die al erg lang bekend is, maar waar nog altijd een hoop potentie in zit. Het is dan ook niet voor niks dat de Ripple verwachting 2022 zeer positief is. 

Gerelateerd

Ontdekken

De basis: essentiële meubelstukken voor elke kamer

Bij het inrichten van je nieuwe woning is het belangrijk om te beginnen met...

Hoe ziet jouw perfecte reisverzekering eruit in 2024?

Het mooie weer is weer teruggekeerd naar Nederland en de terrasjes zitten alle dagen...

Plexiglas en polycarbonaat: sterke materialen voor elk project

Plexiglas en polycarbonaat zijn twee van de meest veelzijdige en duurzame materialen die vandaag...

Je keuken inrichten met de juiste basisgereedschappen

Zoals een kunstenaar zijn penselen nodig heeft, zo kan een kok niet zonder zijn...

Packing Made Easy for Outdoor Fun with Toddlers

Stepping out into the sunshine with your little one is more than just a...

Ontdek de wereld van luxe lingerie

Luxe lingerie staat symbool voor meer dan alleen ondergoed. Het vertegenwoordigt een wereld waarin...

Populaire Categorien