Een blogsite met power en passie!

Wil je ook kennis maken met padellen?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, padellen! Het lijkt heel erg op tennis, en heeft ook wel iets weg van squash en beach ball. Deze hippe, leuke sport is steeds meer in opkomst en wordt met twee tegen twee spelers beoefend. Het veld ziet er anders uit dan bij tennis, de rackets verschillen van vorm, je hoeft minder hard te slaan en de bal is anders. De rackets hebben een druppelvormige, ronde of diamantvorm. Ben je een beginnende speler? Kies dan voor een ronde variant. Doe je het padellen al wat langer? Dan kies je voor een druppelvormige vorm. De professionele spelers kiezen voor een diamantvorm. 

Ook het gewicht van het racket is belangrijk

Tevens dien je bij het kopen van padel rackets te letten op het gewicht ervan. Als je net begint met deze sport doe je er goed aan voor een wat lichter racket te kiezen. Als je een te zwaar racket kiest loop je het risico dat je weinig controle hebt over je slag en dat wil je natuurlijk niet. Echter met een wat zwaarder racket kun je wel meer kracht geven. Koop je een padelracket, kijk dan naar je eigen gewicht, lengte en ook of je man of vrouw bent. Deze factoren wegen allemaal mee. Je kunt je in een sportwinkel uiteraard ook laten adviseren omtrent het kopen van de juiste padel rackets.

Overige handige accessoires

Niet alleen het racket is belangrijk, je wilt natuurlijk een complete outfit plus de juiste accessoires scoren voor de padelsport. Hierbij kun je ook denken aan bidons, bandana’s en armsleeves. En natuurlijk kunnen een paar hippe padel schoenen ook niet ontbreken aan je outfit! Deze zijn te koop in flitsende kleuren zoals roze, lichtblauw, zwart en fluoriserend geel. Maar ook in klassiek wit zijn ze verkrijgbaar. Voor elk type ondergrond is een schoen op maat verkrijgbaar. Zodat je soepel over de baan beweegt, zonder snel uit te glijden. 

Niet dezelfde ballen als bij tennis!

Je zou denken, als je naar de padelballen kijkt dat deze hetzelfde zijn als bij het normale tennis. Dit is echter niet het geval, de ballen zijn iets kleiner en ook minder zwaar. Je kunt online diverse padelballen kopen, zowel in kokers als in een complete doos. Heb je deze sport nog nooit gedaan, maar wil je het toch leren? Je kunt op diverse plekken in Nederland een cursus volgen. Kijk hiervoor even op internet. Ook voor het verbeteren van je skills, als je deze sport al een tijdje beoefent is zo’n cursus geschikt. Het is een leuke toffe sport, waar veel uitdaging in zit. Voor zowel jong en oud geschikt!

Gerelateerd

Ontdekken

Met een personal trainer maak je echt flinke stappen

Wil je in het nieuwe jaar flink wat aan je gezondheid doen? Wil je...

Waar moet je rekening mee houden als je een...

Steeds meer bedrijven plaatsen een vlaggenmast voor hun winkel of voor hun bedrijfspand. Dat...

Een nieuwe machine financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans ontzettend groot dat je...

Is de inkoop jouw specialiteit? 

Veel bedrijven in Nederland die zich bezighouden met groothandel, hebben behoefte aan het hebben...

De beste koffie bestel je natuurlijk online 

Als je een koffieliefhebber bent en dus dagelijks meerdere bakken koffie drinkt, dan ben...

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van tegoed?

Als je een mobiele telefoon of een spelcomputer hebt, dan kan het soms nodig...

Populaire Categorien