Een blogsite met power en passie!

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is voor een fysiotherapeut belangrijk dat gegevens op objectieve wijze vastgelegd kunnen worden. Dit kan in het belang zijn van de vooruitgang van bijvoorbeeld een revalidatie. Op basis van de krachtmeting kan bekeken worden waar je precies staat binnen revalidatie en of doelen eventueel bijgesteld moeten worden.

Verschillende apparaten om een goede krachtmeting uit te kunnen voeren

 De betere fysiotherapie kan je een krachtmeting aanbieden en heeft daarvoor verschillende apparaten beschikbaar.  Met behulp van deze apparatuur kan de vooruitgang tijdens een revalidatie in kaart en dus inzichtelijk worden gemaakt.  Als we spreken over een krachtmeting bij de fysiotherapeut, dan wordt vaak gebruik gemaakt van een isokinetische krachtmeter. Deze meter brengt de kracht in de bovenbenen in kaart, zoals dit ook geldt voor de kracht die je hebt in de schouders, de rug. Ook kunnen zowel links- en rechts metingen uitgevoerd worden en kunnen zelfs de  veranderingen binnen een spiergroep inzichtelijk gemaakt worden. 

Hoe ver ben je in het revalidatietraject?

Door een krachtmeting uit te laten voeren, kan eveneens inzicht verkregen worden over een probleem dat al langer bestaat en dat lange tijd onverklaarbaar was.  Heb jij gerevalideerd na een kwetsuur aan de knie of schouder, dan kan een isokinetische krachtmeting je echt veel inzicht geven.  Daarnaast wordt een krachtmeting vaak gecombineerd met allerlei testen in de vorm van onder meer sprongtesten en vragenlijsten.  Op basis van zowel de krachtmeting en de testen en vragen, kan een veel betere beslissing genomen worden of iemand al terug kan keren naar zijn of haar sport op wedstrijdniveau. Zonder krachtmeting is het lastig om in te schatten waar je precies staat binnen jouw revalidatie.

Ook voor een eenmalige krachtmeting kun je bij de betere fysiotherapeut terecht

De fysiotherapeut kan gedurende het revalidatietraject ook gebruik maken van kleinere meetapparatuur. Je moet dan denken aan  bijvoorbeeld een iometrische krachtmeter of een zogenaamde goniometer. Ook op die manier kan de vooruitgang tijdens de revalidatie steeds goed inzichtelijk  worden gemaakt.  De goniometer  kan met name ook de vooruitgang in beweeglijkheid en kracht te monitoren. Behalve voor de revalidatie kun je bij de betere fysiotherapie ook altijd terecht voor een eenmalige krachtmeting. En daarmee is het belang van een krachtmeting ondubbelzinnig duidelijk geworden. Zeker als je aan het herstellen bent van een blessure is het laten uitvoeren van een krachtmeting essentieel. Zo wete je wara je stata en reduceer je de kans dat je te snel weer op hoog niveau begint te sporten en bewegen. 

 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien