Een blogsite met power en passie!

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu is wijn niet het aller goedkoopste drankje en zit er natuurlijk ook geen statiegeld op een wijnfles. Hoewel glas niet op dezelfde manier gerecycled kan worden als plastic, kun je een gebruikte wijnfles heel makkelijk op een creatieve manier een tweede leven geven. Hieronder kun je lezen wat jij allemaal met je oude wijnfles kunt doen.

Vaasjes

Een eerste optie om je wijnfles een tweede leven te geven, is het gebruiken als vaas. Natuurlijk ziet het er wat minder leuk uit als het een goedkoop wijntje is van de supermarkt. Een wijnfles bedrukken is een creatieve oplossing om een leuk en gepersonaliseerd vaasje van de wijnfles te maken. Denk bijvoorbeeld aan een etiket met een leuke tekst of zelf een foto. Een wijnfles bedrukken kan via veel webshops en hoeft ook helemaal niet duur te zijn! Maak de fles na gebruik natuurlijk altijd goed schoon, koop mooie bloemen et voila; je hebt een vaas die naast leuk ook nog een budgetproof is.

Decoratie

Je kunt een lege wijnfles ook gebruiken als decoratie, je kunt het dan zien als een soort kunst object. Het kan natuurlijk een beetje gek ogen om zomaar lege flessen in je huis te zetten, maar wanneer je de wijnflessen versiert kan dit een heel leuk effect zijn! Je kunt ervoor kiezen om ze te verven, maar ook glitters aan de binnenkant geeft een erg cool effect.

Bloempotten

Een andere optie om je wijnfles een tweede leven te geven is het omtoveren van een wijnfles naar een bloempot. Hiervoor zul je eerst de helft van de fles moeten verwijderen. Hoewel dit een onmogelijk klusje lijkt, is hier een erg handige methode voor. Eerst moet je met een glassnijder een lijn markeren op de plek waar je de fles door wilt snijden, deze lijn moet je vervolgens verwarmen. De truc is hierna om de fles heel snel af te laten koelen, de fles zal dan op de plek van de markering in tweeën breken. Hierna moet je oppassen, de fles is doormidden, maar de randen zijn nog erg scherp en gevaarlijk. Om dit veilig en glad te maken moet je het glas met fijn schuurpapier schuren. Zorg ervoor dat je dit niet met blote handen doet, om glassplinters te voorkomen. Doe in de onderkant vervolgens potgrond en een leuk bloemetje en je hebt een erg hippe bloempot en dat is wel zo fijn!

 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien