Een blogsite met power en passie!

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu is wijn niet het aller goedkoopste drankje en zit er natuurlijk ook geen statiegeld op een wijnfles. Hoewel glas niet op dezelfde manier gerecycled kan worden als plastic, kun je een gebruikte wijnfles heel makkelijk op een creatieve manier een tweede leven geven. Hieronder kun je lezen wat jij allemaal met je oude wijnfles kunt doen.

Vaasjes

Een eerste optie om je wijnfles een tweede leven te geven, is het gebruiken als vaas. Natuurlijk ziet het er wat minder leuk uit als het een goedkoop wijntje is van de supermarkt. Een wijnfles bedrukken is een creatieve oplossing om een leuk en gepersonaliseerd vaasje van de wijnfles te maken. Denk bijvoorbeeld aan een etiket met een leuke tekst of zelf een foto. Een wijnfles bedrukken kan via veel webshops en hoeft ook helemaal niet duur te zijn! Maak de fles na gebruik natuurlijk altijd goed schoon, koop mooie bloemen et voila; je hebt een vaas die naast leuk ook nog een budgetproof is.

Decoratie

Je kunt een lege wijnfles ook gebruiken als decoratie, je kunt het dan zien als een soort kunst object. Het kan natuurlijk een beetje gek ogen om zomaar lege flessen in je huis te zetten, maar wanneer je de wijnflessen versiert kan dit een heel leuk effect zijn! Je kunt ervoor kiezen om ze te verven, maar ook glitters aan de binnenkant geeft een erg cool effect.

Bloempotten

Een andere optie om je wijnfles een tweede leven te geven is het omtoveren van een wijnfles naar een bloempot. Hiervoor zul je eerst de helft van de fles moeten verwijderen. Hoewel dit een onmogelijk klusje lijkt, is hier een erg handige methode voor. Eerst moet je met een glassnijder een lijn markeren op de plek waar je de fles door wilt snijden, deze lijn moet je vervolgens verwarmen. De truc is hierna om de fles heel snel af te laten koelen, de fles zal dan op de plek van de markering in tweeën breken. Hierna moet je oppassen, de fles is doormidden, maar de randen zijn nog erg scherp en gevaarlijk. Om dit veilig en glad te maken moet je het glas met fijn schuurpapier schuren. Zorg ervoor dat je dit niet met blote handen doet, om glassplinters te voorkomen. Doe in de onderkant vervolgens potgrond en een leuk bloemetje en je hebt een erg hippe bloempot en dat is wel zo fijn!

 

Gerelateerd

Ontdekken

Bedrijfsuitje in Eindhoven: Zaalverhuur voor een onvergetelijk feest!

Ben je op zoek naar de perfecte locatie voor een onvergetelijk bedrijfsuitje in Eindhoven?...

Buiten slapen? De magie van een tuinbed voor een...

Heb je ooit gedroomd van een ontspannende middagdut in de buitenlucht? Met een tuinbed...

Stikstofberekening: Hoe het jouw bouwproject kan redden

Heb je wel eens gehoord van stikstofberekening? Als je betrokken bent bij een bouwproject,...

5 redenen waarom bedrukte bekers voor jouw bedrijf een...

Bedrukte drinkbekers, zoals koffiebekers en waterbekers, kunnen een zichtbaar impact hebben binnen het bedrijfsleven....

Een magazine of tijdschrift kan je geheel zelf ontwerpen

Soms is het voor een schoolopdracht belangrijk om een eigen magazine of tijdschrift te...

De uitgebreide mogelijkheden van LMS bij PlusPort

In de moderne zakelijke wereld, waar leren en ontwikkeling van werknemers centraal staan, is...

Populaire Categorien