Een blogsite met power en passie!

Alles wat je zou moeten weten over bier uit Engeland

Nederlanders exporteren bier over de gehele wereld. En ondanks dat je overal ter wereld wel een typisch Engels biertje kunt bestellen, zijn de lekkerste en meest bijzondere bieren die de Engelsen brouwen. Doorgaans uitsluitend te koop in het Verenigd Koninkrijk zelf. Je zou dus kunnen zeggen dat ze het lekkerste voor zichzelf willen houden. Engeland kent tientallen biersoorten en heeft een rijke traditie wanneer het aankomt op bierbrouwerij. Daarnaast gaat een biertje bestellen hetzelfde, maar wat je vervolgens krijgt is iets heel anders dan in Nederland.

Een stukje Engelse biergeschiedenis

Typerend voor de Engelse bieren is dat dat ze geschonken en bij voorkeur ook gedronken worden in een pub. In Nederland zouden we dat een café of biercafé noemen. Internationaal gezien heeft de term café echter een geheel andere betekenis, namelijk een gelegenheid waar je vooral koffie en thee kunt drinken. Een pub is bij uitstek de plek waar je de beste en meest onbekende bieren kunt ontdekken en pubs bestaan al sinds de 12e eeuw. De typerende uithangborden die je nog steeds bij elke pub tegenkomt, maken ook deel uit van de rijke biertraditie die de Engelsen hebben. Destijds waren pubs waarschijnlijk nog belangrijker dan nu. De toenmalige koning besloot dat alle belangrijke gebouwen een bord met een rode leeuw moesten krijgen. Daar vielen destijds ook de pubs onder. En die rode leeuwen zie je vandaag de dag nog steeds.

Trek in een biertje of pilsje?

Wij drinken pils, de Engelsen drinken bier, beter bekend als ale, althans de meeste biersoorten zijn gebrouwen op een manier die de naam bier verdient. Bij het brouwen van ale wordt mout en gerst toegevoegd, wat voor de unieke  koperachtige kleur van ale zorgt. Bij pils zijn deze ingrediënten niet toegevoegd. De wijze van brouwen is uniek voor Engeland en ook Iers ale wordt op deze manier gebrouwen. Engels bier wordt doorgaans niet gedronken in een bierglas of fluitje. In Engeland zijn er strikte regels waaraan een glas bier moet voldoen. De inhoud van een pint is ongeveer een halve liter. Dat wordt dus flink doordrinken. 

En wanneer we zeggen ‘een halve liter’ dan bedoelen we ook geen druppel minder, want de inhoud van een glas bier mag wettelijk niet minder zijn. En dat is gelijk de reden dat je in een Engelse pub nooit een biertje met twee vingers schuim zult krijgen. Dat schuim neemt namelijk ruimte in en dat gaat ten koste van het daadwerkelijke bier dat geschonken hoort te worden.

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien