Een blogsite met power en passie!

Een spannende wijn als alternatief voor de feestelijke champagne

Wie iets te vieren heeft, trekt bij voorkeur de kurk van de champagnefles. Echter, champagne is behoorlijk prijzig. Een flesje goedkope champagne kost toch al snel 20 euro en wie een beetje kwaliteit wilt, betaalt dan al snel minstens drie keer zoveel. Een prijs die elke zoektocht naar een alternatief voor de feestelijke drank met bubbeltje rechtvaardigt. Je zult dan merken dat voordelige alternatieven snel gevonden zijn en soms zelfs nog beter smaken! 

Italiaanse bubbels als alternatief voor champagne

Wie iets te vieren heeft of gewoon een lekker wijntje voor bij het eten wil hebben, kan uitstekend uit de voeten met prosecco. Deze wijn wordt gemaakt van de glera druif en het is een wijn die zelfs door de Romeinen al gedronken werd. Kenmerkend voor de prosecco wijn is dat het een mousserende wijn is en dat de druiven alleen groeien in de Italiaanse streek Veneto. De wijn is zoet en fruitig van smaak en wordt op een andere manier gebrouwen dan bijvoorbeeld champagne. Deze wijn wordt van een soort druif gemaakt, maar daarvan zijn er twee varianten. De ene variant, de frizzante zorgt ervoor dat de wijn mousserend is, terwijl wijn van de andere variant, de spumante, slechts licht mousserend is. De wijn wordt volgens de charmal methode geproduceerd en hierbij vindt de tweede gisting plaats in een tank en niet in de fles, zoals bij champagne wel het geval is. Hierdoor ontstaat een zeer fruitige bubbel in de wijn welke voor een extra smaak zorgt. 

Prosecco is, in tegenstelling tot champagne, niet lang houdbaar. Het is dus niet de bedoeling de wijn jaren te bewaren, aangezien dit de smaak niet zal bevorderen. Na openen van de fles, moet de wijn dan ook gelijk opgedronken worden.  Het mag geen verrassing zijn dat de wijn perfect is voor feestelijkheden, aangezien het een mousserende wijn is. Maar ook bij specifieke gerechten smaakt de wijn uitstekend. En natuurlijk zijn dit met name Italiaanse gerechten, zoals pasta’s. Het bekende en heerlijke dessert scropinna, dat overigens ook als nagerecht kan worden geserveerd, is uitstekend te maken van prosecco.

Deze voordelige wijn behoeft geen krans

Dat goedkope wijn ook lekker kan smaken, bewijst de prosecco. Voor slechts vijf euro heb je al een fles in huis. Prosecco is echter geen typische vervanger van champagne, dat zou de wijn geen recht doen. Italianen zijn trots op hun prosecco wijn en daar hebben ze dan ook alle redenen voor. 

Gerelateerd

Ontdekken

Met een personal trainer maak je echt flinke stappen

Wil je in het nieuwe jaar flink wat aan je gezondheid doen? Wil je...

Waar moet je rekening mee houden als je een...

Steeds meer bedrijven plaatsen een vlaggenmast voor hun winkel of voor hun bedrijfspand. Dat...

Een nieuwe machine financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans ontzettend groot dat je...

Is de inkoop jouw specialiteit? 

Veel bedrijven in Nederland die zich bezighouden met groothandel, hebben behoefte aan het hebben...

De beste koffie bestel je natuurlijk online 

Als je een koffieliefhebber bent en dus dagelijks meerdere bakken koffie drinkt, dan ben...

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van tegoed?

Als je een mobiele telefoon of een spelcomputer hebt, dan kan het soms nodig...

Populaire Categorien