Een blogsite met power en passie!

Een spannende wijn als alternatief voor de feestelijke champagne

Wie iets te vieren heeft, trekt bij voorkeur de kurk van de champagnefles. Echter, champagne is behoorlijk prijzig. Een flesje goedkope champagne kost toch al snel 20 euro en wie een beetje kwaliteit wilt, betaalt dan al snel minstens drie keer zoveel. Een prijs die elke zoektocht naar een alternatief voor de feestelijke drank met bubbeltje rechtvaardigt. Je zult dan merken dat voordelige alternatieven snel gevonden zijn en soms zelfs nog beter smaken! 

Italiaanse bubbels als alternatief voor champagne

Wie iets te vieren heeft of gewoon een lekker wijntje voor bij het eten wil hebben, kan uitstekend uit de voeten met prosecco. Deze wijn wordt gemaakt van de glera druif en het is een wijn die zelfs door de Romeinen al gedronken werd. Kenmerkend voor de prosecco wijn is dat het een mousserende wijn is en dat de druiven alleen groeien in de Italiaanse streek Veneto. De wijn is zoet en fruitig van smaak en wordt op een andere manier gebrouwen dan bijvoorbeeld champagne. Deze wijn wordt van een soort druif gemaakt, maar daarvan zijn er twee varianten. De ene variant, de frizzante zorgt ervoor dat de wijn mousserend is, terwijl wijn van de andere variant, de spumante, slechts licht mousserend is. De wijn wordt volgens de charmal methode geproduceerd en hierbij vindt de tweede gisting plaats in een tank en niet in de fles, zoals bij champagne wel het geval is. Hierdoor ontstaat een zeer fruitige bubbel in de wijn welke voor een extra smaak zorgt. 

Prosecco is, in tegenstelling tot champagne, niet lang houdbaar. Het is dus niet de bedoeling de wijn jaren te bewaren, aangezien dit de smaak niet zal bevorderen. Na openen van de fles, moet de wijn dan ook gelijk opgedronken worden.  Het mag geen verrassing zijn dat de wijn perfect is voor feestelijkheden, aangezien het een mousserende wijn is. Maar ook bij specifieke gerechten smaakt de wijn uitstekend. En natuurlijk zijn dit met name Italiaanse gerechten, zoals pasta’s. Het bekende en heerlijke dessert scropinna, dat overigens ook als nagerecht kan worden geserveerd, is uitstekend te maken van prosecco.

Deze voordelige wijn behoeft geen krans

Dat goedkope wijn ook lekker kan smaken, bewijst de prosecco. Voor slechts vijf euro heb je al een fles in huis. Prosecco is echter geen typische vervanger van champagne, dat zou de wijn geen recht doen. Italianen zijn trots op hun prosecco wijn en daar hebben ze dan ook alle redenen voor. 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat zijn de kosten van 12 zonnepanelen?

De keuze maken om zonnepanelen te nemen is erg slim. Je kan de winst...

Welke lamellen zijn geschikt voor jou?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten lamellen. Maar welke lamellen zijn nou geschikt...

Heb jij zakenpartners nodig?

Een groothandel parket heeft zakenpartners. Zelfs een ziekenhuis heeft zakenpartners. Het maakt niet uit...

Waar kun je in beleggen?

Op het moment dat je veel geld op je rekening hebt staan, kan dit...

De waarde van eSIM voor de ondernemer

Als je (zelfstandig_ ondernemer bent, is het goed mogelijk dat je je mobiele telefoon...

De kou komt er weer aan

Het wordt steeds weer een beetje kouder, dit komt omdat de winter periode weer...

Populaire Categorien