Een blogsite met power en passie!

Bescherm de natuur met een elektromotor

Beschikt jouw boot al over een elektromotor? Zo niet, waar wacht je dan nog op? Deze motoren zijn een stuk energiezuiniger en stiller vergeleken met elektromotoren. Bovendien kennen ze een lage uitstoot en zijn ze een stuk duurzamer. Bescherm de natuur en behoud je mooie boottochten door te kiezen voor een elektromotor. Een goed voorbeeld van zo'n boot is bijvoorbeeld de whaly boot.

De grote voordelen van een elektromotor

Zoals hierboven al kort werd genoemd is een elektromotor een stuk beter voor de natuur. Deze motoren zijn milieuvriendelijk door de relatief lage uitstoot en zijn energiezuinig. Dit is nogal een verschil met benzinemotoren. Deze motoren hebben namelijk een hoge uitstoot en maken ontzettend veel lawaai. Daarbij bevindt je je vaak in een vieze benzinelucht tijdens het varen. Bij een elektromotor heb je hier geen last van, want dit type motor slaat geen geur uit. Bovendien zijn elektromotoren fluisterstil, waardoor je in pure stilte kunt genieten van je boottocht. De stille motor is ook prettig voor vissers, je schrikt de vissen namelijk niet af door harde geluiden. 

Niet alleen is een elektromotor een stuk energiezuiniger dan een benzinemotor, een elektromotor opent ook veel meer deuren. Zo heb je in Nederland alleen toestemming om in stilte- en natuurgebieden te varen met een elektromotor. Door het harde geluid en de hoge uitstoot van een benzinemotor is het verboden om te varen in deze natuurgebieden. Het is het zeker waard om deze gebieden te verkennen, want deze prachtige natuurplaatjes zul je anders niet tegen kunnen komen. Naast het beschermen van de natuur verhoog je dus ook jouw eigen gaan en staan door een elektromotor. 

Hoe kies ik de juiste elektromotor?

Voor het kiezen van een geschikte elektromotor gelden een aantal vuistregels. Zo is het belangrijk om eerst na te gaan hoeveel vermogen de motor zal moeten aankunnen. Dit vermogen bepaalt de snelheid en is verder afhankelijk van het aantal passagiers en spullen in de boot. Hoe meer gewicht, hoe meer vermogen de elektromotor moet kunnen verdragen. 

Verder is de rendementsklasse van belang. Hoe hoger het rendement, hoe energiezuiniger de motor. Er zijn vier rendementsklassen te onderscheiden onder elektromotoren: namelijk IE1, IE2, IE3 en IE4. Sinds 2017 dient een elektromotor te voldoen aan IE3, dus zoek een motor uit die dit rendement kan behalen. Mocht je het hoogst haalbare rendement willen behalen, dan kies je voor een elektromotor met IE4. Dit staat voor super premium-rendement en is het hoogst haalbare niveau binnen de elektromotoren. 

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien