Een blogsite met power en passie!

De maatschappij van nu eist haar tol

Alles moet snel, beter, goedkoper. Iedereen ervaart wel druk van iemand, of zet zichzelf onder druk. Dit klinkt waarschijnlijk bekend. Het is vanuit een ‘succesvolle’ maatschappij en/of omgeving misschien vrij normaal, maar het levert veel problemen op. Mentale klachten komen steeds meer voor. Zelfmoord is iets waar iedereen wel op de een of andere manier te maken mee heeft gehad. Het is helemaal niets om je voor te schamen wanneer je last hebt van psychische klachten, maar wel iets om aan te werken. Één op de vier Nederlanders heeft last van psychische klachten. Toch kan dat best lastig zijn. In een land als Nederland, waar we denken dat alles goed is geregeld, is de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) een puinhoop. 

Mogelijke oplossing

Een mogelijke oplossing is dan ambulante hulpverlening. Ambulante hulpverlening houdt eigenlijk therapie in, maar dan zonder opname in een instelling of iets dergelijks. Na elke therapiesessie kun je gewoon weer naar huis. Het aantal sessies hangt dan natuurlijk af van het type klachten dat je hebt, de ernst van de klachten en het proces dat je volgt. Per persoon verschilt de therapie natuurlijk. Er kan ook groepstherapie gegeven worden. Je therapie krijg je van een psycholoog of psychiater in een ziekenhuis op een psychiatrische afdeling of in een GGZ instelling. Naast therapie kunnen er door een psychiater ook eventueel medicijnen worden voorgeschreven. Met je behandelaar samen maak je vaak een ‘herstelplan’. Het is dan handig om samen te kijken naar een aantal punten van je behandeling. Je kunt vragen wat de kans op bijwerkingen is, hoelang het ongeveer gaat duren, wat de zwaarte van de behandeling is, of je wel naar school of werk kunt gaan tijdens de behandeling etc. 

Het is natuurlijk allemaal verschillend per instelling, per persoon en je situatie. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander misschien helemaal niet. Ook is het voor veel mensen belangrijk dat ze niet lang hoeven te wachten. Dit is helaas op veel plekken het geval, maar bij Groeii niet. Kijk eens op de website van van groeii, daar vind je veel informatie over hoe zij te werk gaan, wat bij jou zou passen, hoe zij daarmee kunnen helpen en hoe dat in zijn werking zou gaan. Groeii heeft namelijk geen wachttijd. Hierdoor kun je vroeger en dus beter behandeld worden.

Kortom; echt een concrete oplossing voor psychische klachten is er niet. Het is belangrijk om te kijken naar je eigen specifieke situatie en bij het behandelen hiervan hulp te vragen. Dit kan bij een overheidsinstantie, maar bij voorkeur bij een specialist website van Groeii

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien