Een blogsite met power en passie!

Bouwen aan je eigen fanbase met flitsende live video’s

Een filmpje opnemen en deze op YouTube plaatsen in de hoop een schare fans achter je te krijgen is nog steeds een populaire marketingmethode. Maar wie het echt goed wil aanpakken en een stevige band met zijn of haar volgers en fans wil opbouwen kiest tegenwoordig voor een net wat andere aanpak. Filmpjes zijn immers vooraf opgenomen en door de toenemende mate waarin deepfake content de  kop opsteekt, hechten mensen er steeds meer waarde aan dat ze content op echtheid en uniciteit kunnen controleren

Jezelf in de spotlights zetten

Er is niet echters dan iemand achter een camera zien vertellen of optreden, terwijl je zeker weet dat wat je ziet op hetzelfde moment gebeurd. Livestreamen is niet voor niets zo immens populair. Niet alleen kun je live vanalles overbrengen, je kunt ook met mensen aan de andere kant chatten. Hierdoor ontstaat er een geheel andere manier van interactie dan wanneer je een filmpje op YouTube of een dergelijk platform plaatst. Bij vooraf opgenomen video’s kunnen mensen pas achteraf commentaar geven, terwijl dit bij livestreamen gelijk wordt gedaan.

Live streaming op verschillende manieren

Dat livestream hartstikke populair is, is ook het platform van bijvoorbeeld YouTube niet ontgaan.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat je ook gewoon via YouTube kunt livestreamen. Wil je dat niet, dan zijn er andere platformen beschikbaar om te livestreamen. Bij het livestreamen via YouTube is het doorgaans gebruikelijk dat je hiervoor je smartphone in combinatie met het YouTube platform gebruikt. Wil je het echter goed aanpakken en professioneel livestreamen, dan kun je ervoor kiezen om je opnames uit te voeren vanuit een professionele livestream studio. Hier hebben ze alles dat nodig is om ervoor te zorgen dat je livestream er perfect uit komt te zien. Denk hierbij aan camera’s die vanuit verschillende oogpunten opnames maken en degelijk geluidsapparatuur voor je opname.

Voordelen livestream studio

Wanneer je ervoor kiest om te livestreamen vanuit een professionele studio, is het grootste voordeel dat je niet afhankelijk bent van de voorschriften en regels van een specifiek platform. Je hebt alle vrijheid om de video te maken die jij voor ogen hebt. Platforms hebben vaak allerlei richtlijnen en voorwaarden waaraan je moet voldoen. Zo mag je via YouTube bijvoorbeeld pas livestreamen wanneer je minimaal 1000 volgers hebt. Wie vandaag wil beginnen, heeft daar dus weinig aan. Live streamen vanuit een studio komt daarnaast ook gewoon heel professioneel over. Wie grote plannen heeft, pakt het dan ook bij voorkeur gelijk goed aan.  

 

Gerelateerd

Ontdekken

In 5 stappen van ongedierte af

Ongedierte is een bedreiging en niemand vindt ze leuk. Hier zijn 5 stappen om...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke verzorging. Welkom bij de complete...

Hoe kies je een origineel kraamcadeau?

Ga je binnenkort op kraamvisite en heb je geen idee wat je moet kopen?...

Het wordt weer drukker op de weg

Het is gedurende de pandemie een tijdje rustig geweest op de weg maar nu...

Hoe kun je de beste voorspelling voetbal maken?

Ben jij van plan om een voorspelling te gaan maken op een voetbalwedstrijd? Dan...

Sporten als nooit tevoren

Altijd als ik ging sporten deed ik maar het halve werk leveren. Dat is...

Populaire Categorien