Een blogsite met power en passie!

Het financieren van een eigen auto

Als je van plan bent om een eigen auto te kopen kan het zo zijn dat je niet in één keer het hele bedrag kan betalen. Wanneer je voor de eerste keer een auto gaat kopen is dit een enorme investering en een grote stap. Je kunt het financieren van een auto op verschillende manieren doen. Wel is het belangrijk dat je van tevoren goed weet waar je aan begint. Je kunt namelijk voor een langere periode aan een contract vastzitten. 

 

Wat houdt het financieren van een auto in?

Het financieren van een auto houdt in dat je een lening bij je bank of een dealer afsluit om de auto te kunnen betalen. Je kunt een lening aanvragen bij je bank en vervolgens een maandelijks bedrag betalen om de lening af te lossen. Dit bedrag zal inclusief rente aan de financieringsmaatschappij zijn. De financiering auto regelen kan soms nogal ingewikkeld zijn. Het is belangrijk dat je de verschillende leningen en voorwaarden vergelijkt. Het is namelijk zo dat je bij sommige vormen van leningen niet meteen eigenaar bent van het voertuig. Je hebt bij een dealer verschillende vormen van leasen. Bij sommige vormen ben je pas eigenaar van de auto nadat de aflossing is afgerond, terwijl dit bij andere vormen van leasen al bij de aanbetaling is.

 

Waar je op moet letten bij het afsluiten van een autofinanciering?

Iedereen is op zoek naar een financiering waarbij je zo goedkoop mogelijk uit bent. Dit weten de banken en dealers natuurlijk ook. Niemand wil meer betalen dan eigenlijk nodig is. Door je goed te verdiepen in wat je mogelijkheden zijn kun je vaak een hoop geld besparen. Natuurlijk is het ook mogelijk dat de eerste vorm van financiering voor jou het beste blijkt te zijn, maar meestal is dit niet het geval. Bij het tekenen van een contract kunnen de rentepercentages namelijk enorm verschillen. Er zijn leningen waarbij je net iets meer dan een half procent aan rente per jaar betaalt, maar ook leningen waarbij je wel tien procent betaalt. Het is echter erg belangrijk dat je verder kijkt dan alleen de rente. 

 

Zo is het ook belangrijk om naar de aanbetaling, restbedragen en verborgen kosten te kijken. Door offertes op te vragen bij de kredietverstrekkers kun je de maandelijkse kosten van je financiering vergelijken. Het kan namelijk nogal eens voorkomen dat de rentepercentages erg voordelig lijken, maar er veel verborgen kosten aan een lening verbonden zijn. Door enkel naar het rentepercentage te kijken neem je dit soort zaken niet mee en daarom is het van belang om je goed voor te bereiden op het afsluiten van een lening.

Gerelateerd

Ontdekken

In 5 stappen van ongedierte af

Ongedierte is een bedreiging en niemand vindt ze leuk. Hier zijn 5 stappen om...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke...

De complete gids voor de beste producten voor persoonlijke verzorging. Welkom bij de complete...

Hoe kies je een origineel kraamcadeau?

Ga je binnenkort op kraamvisite en heb je geen idee wat je moet kopen?...

Het wordt weer drukker op de weg

Het is gedurende de pandemie een tijdje rustig geweest op de weg maar nu...

Hoe kun je de beste voorspelling voetbal maken?

Ben jij van plan om een voorspelling te gaan maken op een voetbalwedstrijd? Dan...

Sporten als nooit tevoren

Altijd als ik ging sporten deed ik maar het halve werk leveren. Dat is...

Populaire Categorien