Een blogsite met power en passie!

Buffetkasten voor jouw interieur

Ben je toe aan verandering van jouw interieur? Of ben je op zoek naar meer bergruimte in de woonkamer, zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling en sfeer. Buffetkasten zijn er in vele stijlen en afmetingen. Er is altijd wel een buffetkast die volledig is aangepast aan jouw wensen. 

Afmetingen buffetkast 

Voor je gaat zoeken naar de perfecte buffetkast voor jouw interieur zijn er een aantal punten handig om eerst na te gaan. Want waar komt de buffetkast te staan? En hoe groot mag hij zijn? Een buffetkast mag over het algemeen wel hoog zijn, dat zal over het algemeen geen problemen opleveren. Maar het is goed om eerst de breedte en diepte op te meten in jouw woonkamer of keuken. Hoeveel plaats mag de buffetkast in beslag gaan nemen? Buffetkasten zijn goed te plaatsen tegen lange muren. Wil je een echte eyecatcher in jouw woonkamer creëren? Dan is het een leuk idee om een muurvlak achter de buffetkast te schilderen, zo’n 30cm groter dan de kast. En voor een heel gewaagd resultaat is een vlak met opvallend behangpatroon achter de kast heel mooi. 

Buffetkasten en licht 

Let ook op de lichtval in de ruimte. Buffetkasten zijn groot en kunnen een hoop ruimte en dus ook licht wegnemen. Kijk goed waar en hoe het daglicht binnenkomt. Ook de positie van je verlichting dient wellicht te worden aangepast. Om de buffetkast op te laten vallen is het mogelijk om verlichting boven op de kast aan te brengen. Zorg dat deze de kast naar beneden toe verlicht, zo komt hij in de ‘spotlight’ te staan.

Interieur van jouw buffetkast 

Let ook op de indeling van de buffetkast. Bedenk van tevoren goed wat je allemaal in deze kast kwijt wilt. Dienen er lades in te zitten voor bestek of andere kleinere items die je erin wilt opbergen? Ook het draagvermogen van de planken kan belangrijk zijn. Wil je zwaar servies tentoonstellen, of (kook)boeken opbergen?  

Uitstraling van een buffetkast 

Buffetkasten zijn er met deurtjes, lades en open vlakken. Er is een ruime keuze in materiaalsoorten en kleuren, zo zijn er schitterende ouderwetse landelijke buffetkasten. Die zijn prachtig met glazen deurtjes in het bovenste gedeelte. Hier kun je jouw glinsterende glasservies in kwijt, of lang gekoesterde souvenirs met herinneringen van mooie reizen. 

Kleuren buffetkast 

Buffetkasten zijn er in alle kleuren. Bedenk van tevoren goed welke kleuren in jouw interieur passen. Donkere kleuren maken het zwaarder. Een grote buffetkast in lichte kleur zal voor het oog minder ruimte in beslag nemen. Ook de handgrepen en scharnieren kunnen bepalend zijn voor jouw interieur. 

Wil je meer informatie over niet alleen buffetkasten, maar ook willen weten wat er nog meer mogelijk is qua interieur voor in je woning? Neem dan een kijkje bij Emob.nl!

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien