Een blogsite met power en passie!

Op de juiste manier een kinderkamer inrichten

Kinderkamer inrichten kan een lastige opdracht zijn. Vooral wanneer je dit voor de eerste keer doet en weinig tot geen inspiratie hebt.  Er is namelijk zo veel mogelijk en dat maakt het ook moeilijk om de juiste stijl voor je kinderkamer te kiezen. Gelukkig kun je hier lezen hoe jij de kinderkamer op de beste manier kan inrichten zodat jouw kind daar lekker kan slapen en spelen. Dit zorgt voor een goede nachtrust voor zowel je kind als jezelf.

 

Maak er een prachtige kinderkamer van

Na de geboorte slaapt een kind vaak voorlopig bij ouders op kamer. Dit komt omdat ouders vaak bang zijn dat het kind iets overkomt tijdens het slapen of nog niet zelfstandig op mijn kamer kan slapen. Op een gegeven moment moet het kind toch echt zelfstandig slapen in zijn of haar eigen kinderkamer. Voor een kind is het belangrijk dat je de kinderkamer op een vrolijke en kinderachtige manier inricht. Een kind moet zich namelijk prettig voelen in zijn of haar slaapkamer voor een goede nachtrust. In het begin wilt het kind liever bij de ouders slapen, maar als je voor genoeg afleiding in de kinderkamer zorgt, zal het kind uiteindelijk alleen maar is zijn eigen bed willen slapen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door het aanschaffen van een dino dekbedovertrek. Een kind krijgt hierdoor het gevoel dat het zijn of haar bed is en wilt het liefst naast de dino slapen. Als een dino het kind niet bevalt, dan zijn er nog duizenden andere soorten dekbedovertrekken die misschien wel geschikt zijn. Het aanbod aan dekbedovertrek kinderen is namelijk enorm.

 

Zorg voor een veilige omgeving

Kinderen zijn zeer onvoorspelbaar, dus het is belangrijk dat de slaapomgeving een veilige plek is. Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke voorwerpen in de kamer liggen waar een kind zich mee kan verwonden. Dit kunnen onder andere scherpe spullen zijn. Ook Is het verstandig om in de begin geen zware materialen of spullen in de kamer te leggen. Als iets zwaars omvalt op het kind, dan kan het kind gewond raken en een trauma oplopen. Ook is het belangrijk dat er geen kleine spullen in de kamer liggen die het kind zou kunnen inslikken, want het gebeurt wel eens dat een kind stikt in een klein voorwerp. Eigenlijk hoeft er alleen maar een bed, speelgoed en knuffels in de kamer te staan en de rest is eigenlijk overbodig. Zo weet jij zeker dat jouw kind in een veilige omgeving slaapt en speelt. 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien