Een blogsite met power en passie!

De juiste uitrusting voor je graafmachine

Heb je een graafmachine nodig voor wat voor klus dan ook, dan moet je allereerst kijken daar de graafmachine zelf. Je moet beginnen met het juiste model. Dat betekent dat de machine in de juiste gewichtsklasse valt, de juiste nauwkeurigheid heeft en de gewenste flexibiliteit voor jouw graafklus. Maar voor jouw specifieke werkzaamheden voor het graafmachine huren gelden nog veel meer opties waar je uit kunt kiezen. Hier zijn er een aantal op rij. 

Sloophamer

Het spreekt voor zich waar je een sloophamer voor nodig kan hebben. Het voordeel van een sloophamer ten opzichte van een sloopbal, is dat je met deze eerste meer controle hebt. Je kunt hier muren, vloeren en funderingen mee slopen. Moet je iets kleins slopen, dan kan je beter een minigraver huren. Die passen ook in kleine ruimtes.

Sloop-sorteergrijper

Om nog even bij het slopen gebruiken, deze tool is superhandig nadat je met je sloophamer gesloopt hebt wat er gesloopt moest worden. De sorteergrijper neemt je heel wat werk uit handen door restmaterialen op te ruimen. En niet alleen op te ruimen, ook te selecteren en sorteren! Geschikt om bijvoorbeeld dakstukken mee te verwijderen, of ander achtergebleven grof puin. 

Slotenbak

Dit is de standaard bak voor graafmachines om mee te graven, laden of lossen. Het heeft veel volume en is ook heel breed. Daardoor is het geschikt voor veel klussen. Deze bak wordt ook ingezet voor het afvlakken van de bodem, als ondergrond voor het uitvoeren van verhardingswerkzaamheden.

Banaanbak

Wat een leuke naam, hè? Deze bak is vernoemd naar het fruit omdat de bak smal en krom is, net als een banaan. Door deze vorm kan je met deze bak nauwkeurig in vorm graven. Dit kan je gebruiken voor bijvoorbeeld het graven van sleuven. Deze bak heeft bijna geen zijwanden, dus het uitschudden van grond gaat makkelijk. 

Kantelbak

Uitermate geschikt om… te kantelen! De stand van deze bak is verstelbaar, wat je een hoop meer precisie oplevert tijdens het werken. 

Dieplepelbak

Deze bak is niet zo groot als de slotenbak. Door zijn iets smallere postuur is hij heel geschikt om funderingen te graven. Hij graaft makkelijk wat dieper en heeft een lage snijweerstand. Moet je zwaar en diep graven, dan is de dieplepelbak een goede keuze. 

Twijfel je over de keuze van uitrusting voor je graafklus, schakel dan altijd een professional in. Die kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes. En dat is beter dan er tijdens de klus achter komen dat iets toch niet werkt!

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien