Een blogsite met power en passie!

De kerstboom opzetten zonder stress of discussies? Dat doe je zo! 

Voor veel mensen is het iets waar ze naar uitkijken: het opzetten van de kerstboom en dan vooral: het eindresultaat. Helaas wordt de kerstvreugde maar al te vaak verstoord door vervelende discussies, ruzies en stress. Wil jij ontspannen je kerstvoorbereidingen kunnen doen? Hier lees je de beste tips! 

Maak het gezellig

Zorg ervoor dat je de kerstsfeer alvast in huis haalt: zet een playlist met fijne kerstmuziek aan en maak een lekker kopje warme chocolademelk, koffie of glühwein voor iedereen klaar. Zo gaan jullie ontspannen van start! 

De kerstlampjes inruimen en uitpakken

Maak je gebruik van reguliere kerstlampjes? Zorg dan dat je de lampjes altijd netjes oprolt en opbergt in een koker. Hiervoor kun je ook de kartonnen binnenzijde van een rol keukenpapier gebruiken. Check bij het uitpakken van de lampjes altijd even of ze nog goed werken, of dat je nieuwe lampjes moet kopen. 

Bepaal van tevoren wat je nodig hebt

Zorg ervoor dat er tijdens het opzetten en versieren van de kerstboom geen discussies kunnen ontstaan over wat er wel en niet in de kerstboom komt te hangen. Zet alleen klaar wat er nodig is en ruim de overige zaken op. 

De kerstlampjes ophangen

Ga je de kerstverlichting in de boom hangen? Verdeel ze dan op een slimme manier evenredig over de boom. Doe dit voordat je kerstballen en andere versiering gaat ophangen, want dit is een delicaat proces wat je mogelijk nog enkele keren moet herhalen.

Geen zin in gedoe? Koop een versierde kerstboom

Is het ophangen van de kerstverlichting in de kerstboom altijd een vervelend gedoe en zorgt dit ieder jaar weer voor frustratie? Verlos jezelf en anderen dan van onnodige ergernissen. Je kunt namelijk een versierde kerstboom kopen waar de lampjes al in hangen. Heb je weinig tijd, zin en/of hulp dit jaar? Maak je het dan extra gemakkelijk door een versierde kunstkerstboom met sneeuw en lampjes te kopen. Zo bespaar je jezelf tijd en moeite, heb je een perfect versierde kerstboom én hoef je niet om de haverklap je huis te stofzuigen vanwege de vallende dennennaalden.

Zorg voor een klein kerstboompje voor de kinderen 

Willen je kinderen graag helpen bij het versieren van de kerstboom en ontstaat er vaak ruzie tussen de kinderen onderling over wie wat mag doen? Dit kun je gemakkelijk voorkomen door de kinderen ieder een mini-boompje te geven wat ze helemaal zelf mogen versieren. 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat zijn de kosten van 12 zonnepanelen?

De keuze maken om zonnepanelen te nemen is erg slim. Je kan de winst...

Welke lamellen zijn geschikt voor jou?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten lamellen. Maar welke lamellen zijn nou geschikt...

Heb jij zakenpartners nodig?

Een groothandel parket heeft zakenpartners. Zelfs een ziekenhuis heeft zakenpartners. Het maakt niet uit...

Waar kun je in beleggen?

Op het moment dat je veel geld op je rekening hebt staan, kan dit...

De waarde van eSIM voor de ondernemer

Als je (zelfstandig_ ondernemer bent, is het goed mogelijk dat je je mobiele telefoon...

De kou komt er weer aan

Het wordt steeds weer een beetje kouder, dit komt omdat de winter periode weer...

Populaire Categorien