Een blogsite met power en passie!

De kerstboom opzetten zonder stress of discussies? Dat doe je zo! 

Voor veel mensen is het iets waar ze naar uitkijken: het opzetten van de kerstboom en dan vooral: het eindresultaat. Helaas wordt de kerstvreugde maar al te vaak verstoord door vervelende discussies, ruzies en stress. Wil jij ontspannen je kerstvoorbereidingen kunnen doen? Hier lees je de beste tips! 

Maak het gezellig

Zorg ervoor dat je de kerstsfeer alvast in huis haalt: zet een playlist met fijne kerstmuziek aan en maak een lekker kopje warme chocolademelk, koffie of glühwein voor iedereen klaar. Zo gaan jullie ontspannen van start! 

De kerstlampjes inruimen en uitpakken

Maak je gebruik van reguliere kerstlampjes? Zorg dan dat je de lampjes altijd netjes oprolt en opbergt in een koker. Hiervoor kun je ook de kartonnen binnenzijde van een rol keukenpapier gebruiken. Check bij het uitpakken van de lampjes altijd even of ze nog goed werken, of dat je nieuwe lampjes moet kopen. 

Bepaal van tevoren wat je nodig hebt

Zorg ervoor dat er tijdens het opzetten en versieren van de kerstboom geen discussies kunnen ontstaan over wat er wel en niet in de kerstboom komt te hangen. Zet alleen klaar wat er nodig is en ruim de overige zaken op. 

De kerstlampjes ophangen

Ga je de kerstverlichting in de boom hangen? Verdeel ze dan op een slimme manier evenredig over de boom. Doe dit voordat je kerstballen en andere versiering gaat ophangen, want dit is een delicaat proces wat je mogelijk nog enkele keren moet herhalen.

Geen zin in gedoe? Koop een versierde kerstboom

Is het ophangen van de kerstverlichting in de kerstboom altijd een vervelend gedoe en zorgt dit ieder jaar weer voor frustratie? Verlos jezelf en anderen dan van onnodige ergernissen. Je kunt namelijk een versierde kerstboom kopen waar de lampjes al in hangen. Heb je weinig tijd, zin en/of hulp dit jaar? Maak je het dan extra gemakkelijk door een versierde kunstkerstboom met sneeuw en lampjes te kopen. Zo bespaar je jezelf tijd en moeite, heb je een perfect versierde kerstboom én hoef je niet om de haverklap je huis te stofzuigen vanwege de vallende dennennaalden.

Zorg voor een klein kerstboompje voor de kinderen 

Willen je kinderen graag helpen bij het versieren van de kerstboom en ontstaat er vaak ruzie tussen de kinderen onderling over wie wat mag doen? Dit kun je gemakkelijk voorkomen door de kinderen ieder een mini-boompje te geven wat ze helemaal zelf mogen versieren. 

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien