Een blogsite met power en passie!

Duurzame kinderkleding kopen? Dit zijn de beste tips! 

Duurzaamheid is voor veel Nederlanders een steeds belangrijker thema. We letten op ons energiegebruik, gaan zuiniger om met grondstoffen en letten goed op de stoffen die wij binnenkrijgen uit onze voeding en uit andere stoffen, zoals uit verzorgingsproducten. Wanneer we letten op onze kinderen, zijn we met name bezig met het zorgen voor een gezonde voeding. Er is echter nog veel winst te behalen op andere gebieden, zoals het gebied van duurzame mode en accessoires. Ben jij een bewuste ouder die duurzaamheid belangrijk vindt? Lees dan zeker verder en duik met ons de wereld van de duurzame (kinder)mode in. 

 

Fast fashion: de huidige staat van de kledingindustrie 

We kennen inmiddels allemaal de confronterende voorbeelden van kinderarbeid, verschrikkelijke werkzaamheden en vervuiling op het gebied van de productie van kleding. Helaas is dit nog steeds de dagelijkse realiteit voor veel mensen die betrokken zijn bij het productieproces. Niet alleen zijn er onmenselijke werkomstandigheden waarbij (ontzettend jonge) mensen worden uitgebuit, ook worden er tal van zeer sterke chemische stoffen gebruikt om de kledingstukken mee te kleuren. Deze chemische stoffen worden vervolgens gewoon in de natuur gedeponeerd. Om nog maar niet te spreken over de gigantische hoeveelheden water die er gebruikt worden om het katoen te wassen. 

 

Dit moet toch beter kunnen? 

Het antwoord is simpelweg: ja! Wanneer we als mensheid onze vraag van fast fashion gaan verleggen naar duurzame kleding voor jong en oud, dan zullen wij met de kracht van onze portemonnee kunnen helpen om de wereld een betere plek te maken. Kies er daarom voor om duurzaam geproduceerde kleding aan te schaffen, dit is niet alleen beter voor de mensen die betrokken zijn bij het productieproces, maar ook voor dieren en het gehele ecosysteem heeft dit zeer positieve effecten. Heb je kinderen? Kleed ze dan in kinderkleding die met aandacht voor mens, dier en planeet is gemaakt. Er zijn veel meer aanbieders van duurzame kinderkleding voor betaalbare prijzen dan je denkt! 

 

Waar kan ik duurzame kinderkleding kopen?

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van aanbieders van duurzaam geproduceerde kinderkleding. Je kunt terecht bij grotere ketens, maar ook bij kleine, gespecialiseerde zaken. Je kunt eens gaan kijken bij duurzame merken zoals Daily Monkeys kinderkleding. Online zijn er veel gespecialiseerde webshops voor relatief goedkope duurzame kinderkleding. Natuurlijk kun je ook tweedehands duurzame kinderkleding aanschaffen. 

 

Tip: Scandinavische kleding in opkomst. Scandinavische kinderkleding merken hebben vaak veel aandacht voor een duurzaam productieproces én leveren ontzettend mooie producten, sla deze merken dus zeker niet over wanneer je op zoek gaat naar duurzame kleding voor jouw kind(eren). 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat zijn de kosten van 12 zonnepanelen?

De keuze maken om zonnepanelen te nemen is erg slim. Je kan de winst...

Welke lamellen zijn geschikt voor jou?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten lamellen. Maar welke lamellen zijn nou geschikt...

Heb jij zakenpartners nodig?

Een groothandel parket heeft zakenpartners. Zelfs een ziekenhuis heeft zakenpartners. Het maakt niet uit...

Waar kun je in beleggen?

Op het moment dat je veel geld op je rekening hebt staan, kan dit...

De waarde van eSIM voor de ondernemer

Als je (zelfstandig_ ondernemer bent, is het goed mogelijk dat je je mobiele telefoon...

De kou komt er weer aan

Het wordt steeds weer een beetje kouder, dit komt omdat de winter periode weer...

Populaire Categorien