Een blogsite met power en passie!

Duurzame kinderkleding kopen? Dit zijn de beste tips! 

Duurzaamheid is voor veel Nederlanders een steeds belangrijker thema. We letten op ons energiegebruik, gaan zuiniger om met grondstoffen en letten goed op de stoffen die wij binnenkrijgen uit onze voeding en uit andere stoffen, zoals uit verzorgingsproducten. Wanneer we letten op onze kinderen, zijn we met name bezig met het zorgen voor een gezonde voeding. Er is echter nog veel winst te behalen op andere gebieden, zoals het gebied van duurzame mode en accessoires. Ben jij een bewuste ouder die duurzaamheid belangrijk vindt? Lees dan zeker verder en duik met ons de wereld van de duurzame (kinder)mode in. 

 

Fast fashion: de huidige staat van de kledingindustrie 

We kennen inmiddels allemaal de confronterende voorbeelden van kinderarbeid, verschrikkelijke werkzaamheden en vervuiling op het gebied van de productie van kleding. Helaas is dit nog steeds de dagelijkse realiteit voor veel mensen die betrokken zijn bij het productieproces. Niet alleen zijn er onmenselijke werkomstandigheden waarbij (ontzettend jonge) mensen worden uitgebuit, ook worden er tal van zeer sterke chemische stoffen gebruikt om de kledingstukken mee te kleuren. Deze chemische stoffen worden vervolgens gewoon in de natuur gedeponeerd. Om nog maar niet te spreken over de gigantische hoeveelheden water die er gebruikt worden om het katoen te wassen. 

 

Dit moet toch beter kunnen? 

Het antwoord is simpelweg: ja! Wanneer we als mensheid onze vraag van fast fashion gaan verleggen naar duurzame kleding voor jong en oud, dan zullen wij met de kracht van onze portemonnee kunnen helpen om de wereld een betere plek te maken. Kies er daarom voor om duurzaam geproduceerde kleding aan te schaffen, dit is niet alleen beter voor de mensen die betrokken zijn bij het productieproces, maar ook voor dieren en het gehele ecosysteem heeft dit zeer positieve effecten. Heb je kinderen? Kleed ze dan in kinderkleding die met aandacht voor mens, dier en planeet is gemaakt. Er zijn veel meer aanbieders van duurzame kinderkleding voor betaalbare prijzen dan je denkt! 

 

Waar kan ik duurzame kinderkleding kopen?

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van aanbieders van duurzaam geproduceerde kinderkleding. Je kunt terecht bij grotere ketens, maar ook bij kleine, gespecialiseerde zaken. Je kunt eens gaan kijken bij duurzame merken zoals Daily Monkeys kinderkleding. Online zijn er veel gespecialiseerde webshops voor relatief goedkope duurzame kinderkleding. Natuurlijk kun je ook tweedehands duurzame kinderkleding aanschaffen. 

 

Tip: Scandinavische kleding in opkomst. Scandinavische kinderkleding merken hebben vaak veel aandacht voor een duurzaam productieproces én leveren ontzettend mooie producten, sla deze merken dus zeker niet over wanneer je op zoek gaat naar duurzame kleding voor jouw kind(eren). 

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien