Een blogsite met power en passie!

De ultieme vrijheid van de motorfiets

Veel vervoersmiddelen hebben een dusdanig rijke geschiedenis dat ze boven hun eigen status als vervoersmiddel zijn uitgegroeid. Ze hebben een legendarische allure gekregen. De trein bijvoorbeeld, is veel meer dan slechts een locomotief voor een rij wagons die een hoop mensen van A naar B brengt. De trein is ook afscheid nemen van een geliefde tussen de rookpluimen, of de romantiek van een nachttrein waarin onbekenden een nacht met elkaar in een coupé doorbrengen en elkaar hun levensverhaal vertellen, om elkaar daarna nooit meer te zien. En dan de fiets. Dat is allang geen frame met stuur en wielen meer, sinds men ermee in de Tour de France tegen de Alpenreuzen op ploeterden. De eenzame fietser die kromgebogen over zijn stuur tegen de wind zichzelf een weg baant. Boudewijn de Groot zong het en we zien het allemaal meteen voor ons. Toch is er één voertuig dat de grootste legende heeft opgebouwd van allemaal. Dat is wat mij betreft de motorfiets.

De motorfiets is het symbool van de vrijheid

De motorfiets is namelijk meer dan alle andere voertuigen het symbool van vrijheid geworden. Zo was daar na de culturele revolutie van '68 de film Easy Rider, waar stoere mannen op motorfietsen door heel Amerika reden. Op route '66 gingen mens, motor en die eindeloze snelweg in elkaar op en vormden samen de ultieme vrijheid. Alle jonge mannen lieten hun haar lang groeien en wilden op een motor de wereld over. Dit is inmiddels al ruim 50 jaar geleden, maar de sfeer van vrijheid is altijd rond de motorfiets blijven hangen. Ik ken bovendien geen mensen die meer met hun voertuig bezig zijn dan motorrijders. Velen van hen weten precies hoe hun motor werkt en zijn minutieus in het onderhoud, de verzorging én het kiezen van de beste motorverzekering.

De beste motorverzekering 

Juist voor motorrijders is namelijk het belangrijk om de beste motorverzekering af te sluiten. Want hoewel niemand zijn voertuig zo goed verzorgd als een gepassioneerde motorrijder, zit een ongeluk in een klein hoekje. Vooral op de motor kan altijd een steentje opstuiteren en voor een lelijke kras zorgen. Ook kan hij zomaar omvallen als iemand tegen je geparkeerde motorfiets opbotst. Met een goede motorverzekering heb je wat meer gemoedsrust. Combimotors biedt menig motorverzekering aan die voor elk type motorrijder geschikt zijn. Wat de beste motorverzekering is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Het loont om je goed te orienteren op alle mogelijkheden omtrent een motorverzekering. Zo kun je daarna met een gerust hart de weg op en met volle teugen genieten van het voertuig van de vrijheid!

Gerelateerd

Ontdekken

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan...

Hoe kun je een wijnfles een tweede leven geven?

Wijn is natuurlijk hartstikke lekker en wordt het hele jaar door veel gedronken. Nu...

Alles wat je moet weten over fysio producten

Kies je voor Fysiosupplies,dan kun je kiezen om een krachtmeting te ondergaan. Het is...

3 Grappige soort sokken om cadeau te geven

Als je goede vrienden bent met iemand dan is het af en toe ook...

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Steeds meer mensen ontdekken de kansen die aanwezig zijn op de cryptomarkt. Dit heeft...

Klein wonen, groot plezier

Het wordt steeds populairder om klein te gaan wonen. Op internet zijn er tal...

Populaire Categorien