Een blogsite met power en passie!

‘Doe het zelf’ meubels: een eigen ontwerp

De doe-het-zelvers, mensen die het leuk vinden om in plaats van een bezoekje aan de winkel te brengen, zelf aan de slag te gaan om te maken wat ze voor ogen hadden. De één meer een expert dan de ander natuurlijk. Het leuke is, steeds meer mensen kiezen ervoor om een manier te zoeken waar ze zelf een aandeel hebben in dat wat ze graag in hun huis hebben staan. Dat is eigenlijk ook heel goed te verklaren, wanneer je zelf een aandeel hebt in een meubel bijvoorbeeld, gaat de emotionele waarde van het object omhoog, waardoor je minder geneigd bent om snel iets te willen veranderen. Je ziet dit vooral terug in de inrichting van mensen, dat er hier en daar iets staat wat zelf ontworpen of gemaakt is. Hier zijn een paar voorbeelden van materiaal waarmee je makkelijk meubels zelf kan maken, zonder dat je je handen ver uit de mouwen hoeft te steken.

Pallets

Pallets zijn veel voorkomend materiaal, en niet alleen in de supermarkten of magazijnen. Steeds vaker zie je pallets terug in het interieur en dat is een gouden vondst geweest. Je kunt het voor van alles gebruiken namelijk. Vooral zie je het terug in de slaapkamer, pallets worden namelijk veelvoudig gebruikt voor het maken van bedden. Het is een hele simpele manier om toch een leuk en stevig bed te hebben. Je kunt hier bijna alle pallets voor gebruiken maar het is wel verstandig om de pallets te gebruiken waar statiegeld op zit, deze zijn namelijk een stuk steviger en van beter hout gemaakt. Hierdoor gaat het bed ook een stuk langer mee. Het toffe is, is dat je het bed vervolgens kan vormgeven zoals je dat zelf wilt, er is geen handleiding voor. Je kan bijvoorbeeld werken met verschillende hoogtes en breedtes.

Steigerpijp

Steeds meer interieurs krijgen een industriële look, je ziet het in cafés en conceptstores, het plafond wordt bewust open gelaten,  dit geeft een hele stoere sfeer dat je alsnog kan combineren met wat zachte elementen. Steigerpijpen worden daardoor ook steeds vaker gebruikt in het interieur, dit omdat ze er strak uit zien en makkelijk bewerkbaar zijn. Je kunt een steigerbuis kopen, en je kunt daar alles mee maken wat je wilt, zoals een kapstok, of gebruiken om andere dingen aan op te hangen. Een steigerpijp zwart is razend populair onder de ‘doe-het-zelvers’, het past namelijk bij vrijwel elk interieur.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien