Een blogsite met power en passie!

Een gezond lijf: een goed begin is het halve werk!

Het is niet altijd even makkelijk om voor jezelf te zorgen. Voor je het weet zit je tot de nok gevuld met werk en heb je het gevoel dat je overloopt. Dit gebeurt vooral in het hoofd, wat het extra lastig maakt om het op te lossen. Gedachtes zijn nu eenmaal moeilijk te reguleren. Een ding is in ieder geval zeker, focussen op je lichaam kan wonderen verrichten. Het is een balans dat moeilijk te vinden is maar als je het te pakken hebt dan werpt het echt z’n vruchten af. Maar hoe kun je meer aandacht aan je lichaam besteden zonder uren te hoeven sporten?

Mediteren om tot rust te komen

Het is een manier die steeds meer gebruikt wordt door mensen om rustiger te worden. Dit is het tegenovergestelde van een flinke work-out maar toch ben je op een hele fysieke manier bezig met je lichaam. Je staat er namelijk bij stil, in plaats van dat je letterlijk aan het rennen bent. Soms is juist dit nodig om uit je hoofd te komen. Meditatie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Ademmeditatie is daar een van. Doordat je je hierbij heel erg op je adem focust, kom je steeds meer uit je hoofd en de technieken die je leert kun je ook toepassen in het dagelijkse leven. Bovendien kost het ook niet heel veel tijd. Je mag zelf bepalen wat fijn voelt, tien minuten of een halfuur, het kan allemaal.

Aan je houding werken

Soms is het nodig om echt terug te gaan naar de basis. Stress kan zorgen voor een slechte houding waardoor je lichaam op lange termijn gaat verkrampen. Dit is een vicieuze cirkel waar het lichaam geen baat bij heeft. chiropractie hilversum kan daar goed bij helpen, onder begeleiding ga je kijken naar hoe je je lichaam beter kan gebruiken. Als je last hebt van specifieke spiergroepen is fysiotherapie hilversum ook een mogelijkheid.

Rekken en strekken

Het lichaam heeft het nodig om op te laden en een sport zoals yoga kan hierbij helpen. Je hoeft niet heel hard aan het werk, het voelt meer als het strekken van je lichaam zodat je je losser en vrijer kan bewegen. Bij yoga heb je de luxe om te kiezen uit heel veel opties, er is altijd wel wat dat het beste bij je past en juist door het met een groep te doen, word je je steeds bewuster van je lijf.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat zijn de kosten van 12 zonnepanelen?

De keuze maken om zonnepanelen te nemen is erg slim. Je kan de winst...

Welke lamellen zijn geschikt voor jou?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende soorten lamellen. Maar welke lamellen zijn nou geschikt...

Heb jij zakenpartners nodig?

Een groothandel parket heeft zakenpartners. Zelfs een ziekenhuis heeft zakenpartners. Het maakt niet uit...

Waar kun je in beleggen?

Op het moment dat je veel geld op je rekening hebt staan, kan dit...

De waarde van eSIM voor de ondernemer

Als je (zelfstandig_ ondernemer bent, is het goed mogelijk dat je je mobiele telefoon...

De kou komt er weer aan

Het wordt steeds weer een beetje kouder, dit komt omdat de winter periode weer...

Populaire Categorien