Een blogsite met power en passie!

Een gezond lijf: een goed begin is het halve werk!

Het is niet altijd even makkelijk om voor jezelf te zorgen. Voor je het weet zit je tot de nok gevuld met werk en heb je het gevoel dat je overloopt. Dit gebeurt vooral in het hoofd, wat het extra lastig maakt om het op te lossen. Gedachtes zijn nu eenmaal moeilijk te reguleren. Een ding is in ieder geval zeker, focussen op je lichaam kan wonderen verrichten. Het is een balans dat moeilijk te vinden is maar als je het te pakken hebt dan werpt het echt z’n vruchten af. Maar hoe kun je meer aandacht aan je lichaam besteden zonder uren te hoeven sporten?

Mediteren om tot rust te komen

Het is een manier die steeds meer gebruikt wordt door mensen om rustiger te worden. Dit is het tegenovergestelde van een flinke work-out maar toch ben je op een hele fysieke manier bezig met je lichaam. Je staat er namelijk bij stil, in plaats van dat je letterlijk aan het rennen bent. Soms is juist dit nodig om uit je hoofd te komen. Meditatie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Ademmeditatie is daar een van. Doordat je je hierbij heel erg op je adem focust, kom je steeds meer uit je hoofd en de technieken die je leert kun je ook toepassen in het dagelijkse leven. Bovendien kost het ook niet heel veel tijd. Je mag zelf bepalen wat fijn voelt, tien minuten of een halfuur, het kan allemaal.

Aan je houding werken

Soms is het nodig om echt terug te gaan naar de basis. Stress kan zorgen voor een slechte houding waardoor je lichaam op lange termijn gaat verkrampen. Dit is een vicieuze cirkel waar het lichaam geen baat bij heeft. chiropractie hilversum kan daar goed bij helpen, onder begeleiding ga je kijken naar hoe je je lichaam beter kan gebruiken. Als je last hebt van specifieke spiergroepen is fysiotherapie hilversum ook een mogelijkheid.

Rekken en strekken

Het lichaam heeft het nodig om op te laden en een sport zoals yoga kan hierbij helpen. Je hoeft niet heel hard aan het werk, het voelt meer als het strekken van je lichaam zodat je je losser en vrijer kan bewegen. Bij yoga heb je de luxe om te kiezen uit heel veel opties, er is altijd wel wat dat het beste bij je past en juist door het met een groep te doen, word je je steeds bewuster van je lijf.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is de ideale kamerplant voor in mijn woning?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het interieur van hun woning. Dit heeft...

Bij een voertuig voor op de weg hoort een...

Een motorrijbewijs geeft vrijheid in je doen en laten. Je kunt er als eigenaar...

Bij Apotheekonline.net bestel je Viagra online

Voor sommige zaken ga je niet graag naar de apotheek bij jou in het...

De kracht van een stamrecht BV

Hoe goed bent u in economie? Vroeger werd ik altijd heel snel uit deze...

Dit moet je weten over een epoxy vloer 

Voorheen zag je epoxyvloeren enkel in winkel- en bedrijfsruimtes. Echter, tegenwoordig zie je in...

Waar kun je een wiellader voor gebruiken?

De kans is erg groot dat je ooit al eens van een wiellader hebt...

Populaire Categorien