Een blogsite met power en passie!

Een ongeval: wie betaalt wat?

Een ongeval zit in een klein hoekje, zo kun je wel stellen. Nu veroorzaken kleine ongevallen door eigen toedoen geen grote problemen en heb je misschien enkel een pleister of een paar dagen rust nodig. Maar ongevallen waar meerdere personen bij zijn betrokken liggen vaak wat complexer. Dit in je eentje oplossen is een lastige taak, zeker wanneer je schade hebt opgelopen aan het ongeval. Een letselschade advocaat is iemand die hierbij kan helpen. Er zijn een aantal aspecten waar naar gekeken wordt bij een ongeval en het proces richting een schade vergoeding. Pas aan het einde van dit proces kan bepaald worden wie welke kosten zal moeten dragen.

Kwetsbaarheid

Wanneer er sprake is van een ongeval wordt eigenlijk altijd eerst gekeken naar wie erbij betrokken zijn. Het belangrijkste hierbij is wie er bij dit ongeval de meest kwetsbare was. Er is wettelijk bepaald dat een voetganger of een fietser het meest kwetsbaar zijn en dat zorgt ervoor dat een voertuig meer verantwoordelijkheid draagt. Door het gebrek aan bescherming ligt de verantwoordelijkheid voor de voetganger grotendeels bij automobilisten, dat kan een reden zijn van de complexiteit van een ongeval.

Aansprakelijkheid

Bij een ongeval is aansprakelijkheid datgene waar het meest naar gekeken wordt. Dit bepaalt uiteindelijk naar wie de schadevergoeding vraagt. Een automobilist is met een ongeval met een voetganger bijvoorbeeld vrijwel altijd aansprakelijk. Maar dat wilt niet zeggen dat een voetganger niet in de fout kan zijn. Het kan zijn dat de aansprakelijkheid bij de voetganger ligt, maar een automobilist moet dit kunnen bewijzen, dit kan met behulp van letselschade Enschede, zij kunnen namelijk externe partijen betrekken bij het proces, zoals medisch specialisten of andere mensen die kunnen helpen met het bewijzen van of er wel of geen sprake is van aansprakelijkheid.

Verzekering

Uiteindelijk neemt een letselschade advocaat ook contact op met de verzekering. Dat je dit niet zelf hoeft te doen scheelt een hoop moeite en werk. Wanneer je een ongeval hebt gehad en daar schade van hebt overgehouden kan het enorm schelen dat je er niet helemaal alleen voor staat en een advocaat heeft een groot bereik. Zeker bij een complexer ongeval is het niet aan te raden om dit alleen aan te gaan, een advocaat is voorzien van de kennis die er nodig is om zoveel mogelijk uit je verzekering te halen waardoor de kans groot is dat je niets mis loopt en je met meer rust je kan focussen op het herstel.

Gerelateerd

Ontdekken

Met een personal trainer maak je echt flinke stappen

Wil je in het nieuwe jaar flink wat aan je gezondheid doen? Wil je...

Waar moet je rekening mee houden als je een...

Steeds meer bedrijven plaatsen een vlaggenmast voor hun winkel of voor hun bedrijfspand. Dat...

Een nieuwe machine financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is de kans ontzettend groot dat je...

Is de inkoop jouw specialiteit? 

Veel bedrijven in Nederland die zich bezighouden met groothandel, hebben behoefte aan het hebben...

De beste koffie bestel je natuurlijk online 

Als je een koffieliefhebber bent en dus dagelijks meerdere bakken koffie drinkt, dan ben...

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van tegoed?

Als je een mobiele telefoon of een spelcomputer hebt, dan kan het soms nodig...

Populaire Categorien