Een blogsite met power en passie!

Een productievere werkomgeving dankzij het uitbesteden van de schoonmaaktaken

Het gebeurt constant dat een werkgever op zoek is naar de juiste strategie waarop zij ervoor kunnen zorgen dat de productiviteit toeneemt op de werkvloer. Steeds vaker komen er kleine aandachtspuntjes aan het licht die al een groot verschil kunnen maken in de manier waarop een werknemer zich gedraagt. Werkgevers vergeten dan ook vaak dat het hem zit in de zichtbaarheid van interesse in de werknemer: wanneer een werkgever actief laat zien dat het hem of haar boeit, hoe de werkomstandigheden zijn van de werknemer, dan voelt een werknemer zich meer gewaardeerd. Hierdoor zal de werknemer zich ook meer betrokken voelen bij de organisatie en zich harder gaan inzetten. Je kunt je voorstellen dat het werken in een vieze omgeving niet echt bijdraagt aan deze betrokkenheid. 

Hoe een schoonmaakrooster productiviteit vermindert

Veel bedrijven maken de fout door een schoonmaakrooster in het leven te roepen. Echter, een schoonmaakrooster werkt productiviteit juist tegen. Hoewel je in eerste instantie misschien juist zult denken dat je zo voorkomt dat werknemers hun eigen rommel laten liggen, werkt een schoonmaakrooster erg stressvol. Werknemers zijn namelijk aangenomen om hun werkzaamheden uit te oefenen: wanneer iemand heel erg druk is met het correct uitvoeren van diens taken, dan kan zo’n rooster alleen nog maar als een extra druk voelen. Als een medewerker geen tijd heeft om diens afval op te ruimen, of bestek af te wassen, dan wilt dit niet meteen zeggen dat het niet om een productieve werknemer gaat. Juist het verwachten dat deze persoon aan zo’n rooster zal voldoen, zal diens productiviteit verminderen. 

Laat zien dat je je met medewerkers bezighoudt

Als een werkgever schoonmaaktaken uitbesteed aan een schoonmaakbedrijf Haarlem dan kan dit juist een positief effect hebben op de betrokkenheid van een medewerker. Een werknemer zal namelijk ervaren dat diens behoeften worden gezien en dat de werkgever bereid is om te investeren in een goede werkomgeving. Als je laat zien dat je aan je medewerkers denkt, dan zullen zij ook eerder geneigd zijn om iets voor je terug te doen. Zo’n vlek op de vloer, die niet wordt opgeruimd omdat een werknemer te druk is met het uitoefenen van diens taken, zal er alleen maar voor zorgen dat een andere medewerker meer geneigd is om onnodig afval te produceren. Als een omgeving schoon is, dan zal deze medewerker het nut inzien van het schoonhouden van deze werkvloer.

Gerelateerd

Ontdekken

Waarom gras zaaien?

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin, of als er een deel van het...

Alles wat je moet weten over besnijdenis

Vanwege religie of cultuur besnijden sommige mensen hun zoons kort na de geboorte of...

Schoonmaakbedrijf Deventer inschakelen: de voordelen

Het hebben van een schone woning is voor ieder persoon erg belangrijk. Je wilt...

Ga effectief op zoek naar nieuw personeel met het...

Het is voor een bedrijf belangrijk om in het bezit te zijn van het...

Wat te doen wanneer je slecht ter been raakt

Op latere leeftijd krijgen mensen er vaak mee te maken, lopen gaat niet meer...

Met tafeltje-dek-je staat er zo een lekkere maaltijd op...

Ben jij niet in staat om gezonde maaltijden voor jezelf of je gezin te...

Populaire Categorien