Een blogsite met power en passie!

Een sfeervolle eetkamer inrichten doe je zo!

De eetkamer is een belangrijke plek in huis. Dit is de ruimte waar we ons ontbijt en avondeten nuttigen, maar ook de ruimte waar we de dag bespreken, waar we een theetje drinken met vrienden of vriendinnen of de week afsluiten onder het genot van een heerlijk drankje. En vergeet ook zeker de eetkamer als studeer- en werkplek niet. De eetkamer is tegenwoordig zoveel meer dan een eetkamer alleen en daarom mogen we aan het inrichten van deze ruimte best een extra aandacht besteden. In dit blog geven we je daarom een paar handige tips.

Rond of vierkant?

Een belangrijk, of eigenlijk onmisbaar, element in de woonkamer is natuurlijk de eettafel. Zonder eettafel zouden we ons bordje de hele tijd op schoot moeten houden en het kopje thee in onze handen. Daarom is het kiezen van de juiste eettafel voor jouw eetkamer cruciaal. Tegenwoordig kan je uit verschillende vormen kiezen zoals een ronde eettafel, een vierkante eettafel en zelfs een rechthoekige eettafel of een eettafel met zes hoeken is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Ook wat betreft het materiaal is er oneindig veel keuze. Van een houten tafel tot metaal en van steen tot aluminium. Voor ieder wat wils. De keuze van de eettafel kan gebaseerd zijn op feels en looks maar sommige vormen hebben ook een bepaalde betekenis. Zo staat de ronde tafel bijvoorbeeld voor gelijkheid. Doordat er geen hoeken in de vorm zitten loopt de lijn in een keer door en is er ook niet een persoon die verder van het midden zit dan de ander.

Welke stoelen?

Nog een belangrijk een belangrijk element in de eetkamer zijn de eetkamerstoelen. De eetkamer stoelen zorgen er natuurlijk voor dat je fijn aan de eettafel kan zitten en moet een comfortabel, fijn en knus gevoelen geven. Ook wat de eetkamerstoelen betreft is de keuze reuze. De meeste mensen kiezen voor dezelfde exemplaren maar als je, je eetkamer wat meer sfeer wilt geven kan je ook prima verschillende soorten stoelen combineren. Neem er bijvoorbeeld twee van hout en twee van stof. Of speel met de verschillende onderstellen. Ook een bank neerzetten in de eetkamer in plaats van eetkamerstoelen aan één zijde kan al een wereld van verschil maken.

Kleuren of decoreren?

Wanneer de basis staat, kan het zijn dat de ruimte toch nog een beetje sfeer mist. Vooral als je werkt met hetzelfde materiaal. Zijn je eetkamerstoelen en je eettafel bijvoorbeeld gemaakt van hetzelfde soort hout? Dan kan het al snel eentonig worden wat betreft de kleur. In dit geval kan je ervoor kiezen om je muur bijvoorbeeld een spetterende kleur te geven of juist aan de slag te gaan met decoreren. Zet een grote vaas met bloemen of tafel neer of hang een paar grote lijsten aan de muur met bijzondere schilderijen. Je kan op een honderd en één manieren meer sfeer in een ruimte brengen door alleen al een likje verf of decoratie toe te voegen.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is de ideale kamerplant voor in mijn woning?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het interieur van hun woning. Dit heeft...

Bij een voertuig voor op de weg hoort een...

Een motorrijbewijs geeft vrijheid in je doen en laten. Je kunt er als eigenaar...

Bij Apotheekonline.net bestel je Viagra online

Voor sommige zaken ga je niet graag naar de apotheek bij jou in het...

De kracht van een stamrecht BV

Hoe goed bent u in economie? Vroeger werd ik altijd heel snel uit deze...

Dit moet je weten over een epoxy vloer 

Voorheen zag je epoxyvloeren enkel in winkel- en bedrijfsruimtes. Echter, tegenwoordig zie je in...

Waar kun je een wiellader voor gebruiken?

De kans is erg groot dat je ooit al eens van een wiellader hebt...

Populaire Categorien