Een blogsite met power en passie!

Je tiener voorbereiden op volwassenheid

Ergens in het midden van eindexamens, het grote gala, vrijdagavonden, sportevenementen en appen met vrienden, zetten Amerikaanse tieners een koers uit voor hun toekomst. Ze zijn al duizend keer gevraagd: "Wat wil je worden als je groot bent?". Nu ze volwassen zijn, is het bijna showtijd. Voor sommigen is het pad duidelijk, terwijl het voor veel (de meeste!) een mega vraagteken is. Geen wonder dat recente enquêtes aantonen dat tieners meer gestrest zijn dan volwassenen!

De rol van ouders

Het goede nieuws is dat ouders een uiterst gunstige rol kunnen spelen in deze cruciale tijd in het leven van hun tieners. Daar komt wel meer bij kijken dan een set nette overhemden kopen.
Door effectieve coaching en affirmatie kunnen we onze tieners helpen om met vertrouwen en doelgericht deze jaren van onzekerheid te trotseren. We kunnen hen helpen de fundamentele vragen te beantwoorden over wie ze zijn, wat ze te bieden hebben en wat hun kansen zijn.

Activa

Elk kind is uniek en bevat schatten om de wereld te bieden, zogenaamde 'activa'. Helaas hebben de meeste mensen – volwassenen soms inbegrepen – geen volledig en nauwkeurig begrip van hun waarden en al hun activa. Sommige activa zijn duidelijk, maar in andere gevallen ligt de schat begraven onder het oppervlakte. Dit is een enorm probleem tijdens de adolescentie wanneer tieners vaak hun toekomst plannen via een wazige voorruit.

Bewustmaking van activa

Hier komen ouders om de hoek kijken. U kunt uw kind helpen zich bewust te worden van zijn of haar krachten. Ga een-op-een zitten met je tiener en praat over zijn of haar sterke punten. Door dit te doen, verbetert u het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen van uw tiener en geeft u een duidelijkere visie voor de toekomst.

Oorzaakgericht of vaardigheidsgedreven

Adolescentie is ook een tijd om na te denken over hoe we onszelf en onze talenten zullen aanbieden om de wereld positief te beïnvloeden. Levensdoeleinden zijn over het algemeen oorzaakgericht (bijv. het genezen van een ziekte, het opleiden van kansarme jongeren) of vaardigheidsgedreven (bijv. atleten, kunstenaars, wiskundigen, ontwerpers). Een mix van beide biedt een krachtig pad. 
Ook is het belangrijk om bij je tieners te benadrukken dat niet alle doelen gebonden zijn aan onze carrière. Veel voldoening halen we immers ook uit een gevoel van gemeenschap en gezinsvorming.

Door onze kinderen te helpen hun uniciteit en waarde te ontdekken en door ze te trainen om doelgericht te zijn, geven we ze een geschenk van hun leven. Er is niets bevredigenders in de wereld, dan je kind te zien opgroeien als volwassenen, die zich bewust is van zijn kwaliteiten.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien