Een blogsite met power en passie!

Ga je nieuwe vloertegels kopen? Dit zijn de beste tips 

Ga je een nieuw huis betrekken en hier een vloer in leggen, of is de huidige vloer in je woning wel aan vervanging toe? Dan heb je de keuze uit een breed scala aan soorten vloeren in allerlei kleuren en maten van uiteenlopende soorten materiaal. Hierdoor kan het soms lastig zijn om een goede vloer te vinden die past bij je persoonlijke wensen, eisen en stijl. Om je hierbij op weg te helpen zijn in dit blog de beste tips verzameld bij het aanschaffen van één type vloer: een tegelvloer. 

Het juiste soort tegel kiezen

Het is belangrijk dat de vloer die je in de woning gaat plaatsen, goed past bij de rest van je interieur. Het is namelijk een belangrijke aanvulling op de stijl en inrichting van het interieur van je woning. Ga je voor een vloer met een landelijke of rustieke uitstraling of juist voor een tegel die heel strak en modern is? 

 

Naast het type steen is de kleur en afwerking een belangrijke factor in de keuze van de vloer. Wil je nagaan of de tegel van jouw voorkeur wel goed aansluit bij de rest van het interieur van je huis? PRobeer dan of je een sample van zaken in je interieur, zoals een kastdeurtje of lapje stof van de bank mee kunt nemen. Zo kun je beide items naast elkaar houden en kun je goed controleren hoe de kleuren en materialen op elkaar aansluiten. 

 

Ga je de tegels voor je nieuwe tegelvloer uitkiezen? Zorg dan dat je van tevoren weet of je ook vloerverwarming in huis wil leggen. Wanneer de vloer eenmaal ligt, is het namelijk niet meer mogelijk om vloerverwarming onder de tegels te plaatsen.

Zo passen je nieuwe tegels perfect 

Met bepaalde formaten en legpatronen kunnen de verhoudingen van een kamer veel veranderen. Zo kan een vloertegel met een andere legging een heel ander effect in de ruimte creëren. Wil je het best mogelijke resultaat behalen met je nieuwe tegelvloer? Schakel dan een binnenhuisarchitect een ontwerp voorstellen die dit realiseert. Het is namelijk mogelijk om een natuursteen op maat te laten maken zodat de tegels perfect in een specifieke ruimte passen. Met de techniek watersnijden worden de natuurstenen gesneden op de door jou gekozen formaten, zodat de vloer mooi gelegd kan worden. 

Het leggen van de vloer eist een professionele en technische aanpak. Daarom is het aan te raden om het leggen van de tegels toe te vertrouwen aan een gespecialiseerde tegelzetter.

 

Gerelateerd

Ontdekken

Bedrijfsuitje in Eindhoven: Zaalverhuur voor een onvergetelijk feest!

Ben je op zoek naar de perfecte locatie voor een onvergetelijk bedrijfsuitje in Eindhoven?...

Buiten slapen? De magie van een tuinbed voor een...

Heb je ooit gedroomd van een ontspannende middagdut in de buitenlucht? Met een tuinbed...

Stikstofberekening: Hoe het jouw bouwproject kan redden

Heb je wel eens gehoord van stikstofberekening? Als je betrokken bent bij een bouwproject,...

5 redenen waarom bedrukte bekers voor jouw bedrijf een...

Bedrukte drinkbekers, zoals koffiebekers en waterbekers, kunnen een zichtbaar impact hebben binnen het bedrijfsleven....

Een magazine of tijdschrift kan je geheel zelf ontwerpen

Soms is het voor een schoolopdracht belangrijk om een eigen magazine of tijdschrift te...

De uitgebreide mogelijkheden van LMS bij PlusPort

In de moderne zakelijke wereld, waar leren en ontwikkeling van werknemers centraal staan, is...

Populaire Categorien