Een blogsite met power en passie!

Geld besparen op je zakelijke energiecontract met deze tips

Iedere ondernemer zal het erover eens zijn: de rekening voor energie zakelijk is behoorlijk hoog. Het liefst zou je wat geld willen besparen op je zakelijke energie. De kans is groot dat je geen idee hebt hoe je dat precies doet. De meeste mensen denken namelijk dat het niet mogelijk is: minder betalen voor je zakelijke energiecontract. Dat is gelukkig niet het geval. Er is een aantal tips dat je op kunt volgen om uiteindelijk geld te besparen op je zakelijke energiecontract. Deze tips gaan verder dan ‘minder stroom’ verbruiken, dus je hebt er écht wat aan.

Stap altijd over als dat mogelijk is

Wat veel mensen met een eigen bedrijf bijvoorbeeld niet weten, is dat zij te veel betalen voor hun zakelijke energie omdat ze blijven hangen bij een energieleverancier. Wanneer je een energiecontract afsluit voor je onderneming spreek je een einddatum af. Meestal heb je de keuze uit een energiecontract van één of drie jaar. In sommige gevallen kan het langer of in overleg zelfs korter. Wanneer zo’n einddatum in zicht komt, is het tijd om over te stappen naar een ander zakelijk energiecontract. Veel ondernemers vergeten dit of denken dat het aantrekkelijker is om gewoon te blijven hangen. Dat is, zonder enig tegenaanbod, eigenlijk nooit het geval. Daarom is het aan te raden om altijd over te stappen wanneer dat mogelijk is. Schrijf de einddatum op het moment van afsluiten al op zodat je deze datum niet vergeet. Zo kun je ook niet vergeten om over te stappen op een mogelijk moment.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Weet je eenmaal wanneer je mag overstappen? Dan kun je het jezelf maar beter zo gemakkelijk mogelijk maken. Dat betekent dat je niet zelf op zoek moet gaan naar een betere energiedeal, maar dat je dit moet laten doen. Scheelt je ook weer behoorlijk wat tijd die je vervolgens gewoon in je eigen onderneming kunt steken. Deze zoektocht laat je doen door een zogeheten zakelijke energievergelijker. Dat is een online tool die voor jou op zoek gaat naar de beste energieaanbiedingen voor jouw situatie. Het enige dat je moet invullen is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen, zoals groene stroom of een flexibel energiecontract. Het grootste voordeel is dat je zo’n zakelijke energievergelijker gewoon gratis kunt gebruiken. Op Minder.nl vind je een handige vergelijker waarmee je direct kunt beginnen. Wie niet waagt, wie niet wint!

Let altijd op de opzegtermijn

Zoals je hierboven kon lezen, is het belangrijk om op de einddatum van je zakelijke energiecontract te letten. Het is van groot belang om voor die einddatum over te stappen – daar kun je écht veel geld mee besparen dus let hier goed op. Naast de einddatum is er nog een datum waar je op moet letten, namelijk de opzegtermijn. Ieder zakelijk energiecontract beschikt over zo’n termijn. De ene energieleverancier hanteert een termijn van 30 dagen, terwijl de ander een opzegtermijn van drie maanden heeft. Kijk bij het afsluiten van je zakelijke energiecontract alvast wat de termijn van jouw energieleverancier is, zodat je precies weet vanaf wanneer je mag overstappen. Doe je dit overstappen precies vanaf de opzegtermijn en voor de einddatum? Dan hoef je niks extra te betalen. Op die manier bespaar je flink wat geld op je zakelijke energiecontract. Let op: stap niet te vroeg over. Doe je dat wel? Dan ontvang je een opzegboete. Dat is een boete voor de energie die je nog afgesproken had af te nemen. Je energieleverancier heeft namelijk op basis van jullie afspraak een pakket energie ingekocht. Daar moet je nog gewoon voor betalen.

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien