Een blogsite met power en passie!

Gezondheid de prioriteit

Dit jaar willen veel mensen verandering zien. De afgelopen twee jaar leek voor velen wel een soort Groundhog-day en dit jaar hopen we het anders te doen. Maar verandering begint bij jezelf en die verandering heeft voor velen te maken met enerverende projecten in het leven en met de gezondheid. In deze blog wil ik dat laatste met je bespreken, hoe realiseer je dat nu? Lees je mee?

Tijd voor jezelf

Allereerst is het belangrijk in deze hectische en onzekere tijd om de rust te bewaren. Die tijd moet je voor jezelf nemen. Iedereen doet dat op een andere manier. De een komt tot rust en neemt tijd voor zichzelf door een hobby te beoefenen, de ander verzorgt een thuis-spa. Deze tijd inplannen komt vaak als laatst aan bod maar is belangrijk om vol energie aan het werk te kunnen.

Lekker in beweging

Beweging is goed voor het lichaam. Je hoeft niet iedere dag in de gewichten te hangen maar als je iedere dag en halfuurtje beweegt, bijvoorbeeld door te wandelen, houd je het lichaam toch soepel. Daarnaast is het goed voor je hart om voldoende te bewegen en niet alleen dat, ook komt het je gemoedstoestand vaak ten goede. Natuurlijk is een dagje luieren weleens een keer lekker maar beweging geeft ook voldoening.

Je voeding op orde

Dan niet de buitenkant maar de binnenkant van je lichaam. Wat je consumeert, heeft een groot effect op je lichaam. We weten dat bepaald eten ongezond is, maar wist je dat het ook kleine ontstekinkjes in je lichaam kan veroorzaken? Het kost je lijf dan veel moeite om dit weer te verhelpen en dat kan ervoor zorgen dat je je ongelukkiger voelt. Er gaat immers een hoop energie naar het oplossen van problemen in het lichaam, terwijl dat niet nodig is als je gezond eet. En daarnaast smaakt die roze koek toch lekkerder als het een traktatie eens in de zoveel tijd is.

Een beetje extra

Als laatste kan je jouw lichaam een extra boost geven door bijvoorbeeld vitamines en mineralen bij te slikken. Bestel een potje met Solgar bijvoorbeeld. Zij verkopen onder andere visolie pillen en andere vitamines en mineralen waar je van kan profiteren! Met zulke extra vitamines en mineralen zorg je uiteindelijk goed voor jezelf. Dit, in combinatie met een goed dieet zal wellicht het beste in jou naar boven brengen!

Gerelateerd

Ontdekken

Wat is een onderwijs Assessment?

Een onderwijs Assessment is een onderzoek dat leraren doorlopen om te bepalen welke kwaliteiten...

Wat is er te doen in Amsterdam?

Er zijn veel mensen die het leuk vinden om er af en toe op...

Tips bij luiers kopen

Ga je voor het eerst luiers kopen voor je pasgeboren baby? Leuk, maar wel...

Mooie wandelroutes in Nederland: voor alle leeftijden

Als je op zoek bent naar een buitenactiviteit die u naar de mooiste plekjes...

Hoog sensitief? Vraag hulp aan HogerSensitief

Mensen die hoog sensitief zijn, kunnen het soms zwaar hebben. Ze zijn namelijk extra...

Manieren om met honden te werken

Veel mensen vinden honden leuke dieren. Dit komt omdat honden vriendelijke en leuke dieren...

Populaire Categorien